Барселона няма да сгреши срещу Виляреал


Н. Гавазов

Барселона няма да сгреши срещу Виляреал

БарселонаВиляреал

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 20.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Гваделупе Порас

Барселона ще бъде домакин на Виляреал в мач от 10-я кръг на Примера дивисион.

"Блаугранас" мощно прекара месец и половина от началния сегмент. В този интервал тимът загуби само в една среща - от Байерн (0:2) в Шампионска лига - и само веднъж записа равенство - с Райо Валекано (0:0) в Примера. В други мачове хората на Шави спечелиха със значителна разлика в резултата. Картината обаче се промени през октомври и каталунците не са особено доволни от резултатите. В Шампионската лига в двустранна серия с Интер те спечелиха само една точка (3:3, 0:1), а в испанското първенство бяха победени в Класико (1:3) и минимално надиграха Селта (1: 0 ). Така Барселона изостана от Реал Мадрид на 6 точки, а в Шампионска лига хората на Шави са по-близо до отпадане от турнира, отколкото да класиране за плейофите.

Виляреал също започна мощно, включително постигна победа с 2:0 на гости на Атлетико, но след това "жълтата подводница" започна да буксува. Тимът претърпя две поражения и записа две равенства, едното от които бе срещу аутсайдера Кадис. Едва през миналата седмица Виляреал се завърна на победния път, постигайки успех с 2:0 като домакин на Осасуна. В Лигата на Конференциите тимът записа четири победи от четири срещи, което не е изненадващо с оглед на съперниците в групата.

Роналд Араухо, Андреас Кристенсен и Мемфис Депай няма да помогнат на Барселона в предстоящата среща. Състоянието на Ектор Белерин предстои да се оцени. Виляреал е без Хуан Фойт, Жерар Морено и Франсис Коклен. Кико Фемени и Джовани Ло Селсо са под въпрос.

Статистиката след 32 срещи - 22-6-4 при резултатна разлика 78:36. В последното издание на Примера отборите си размениха победи като гост. Барселона победи с 3:1, а Виляреал надигра съперниците си с 2:0.

Барса спечели пет от последните шест срещи.

От 2008 г. насам гостите спечелиха само веднъж на този стадион.

Барселона изпреварва опонентите си в Примера по отношение на атакуващите показатели. Отборът контролира 64.7% от срещата: 44% от игровото време е в средата на терена и още 36% в наказателното поле на противника. Футболистите изпълняват 17.9 удара, от които 6.6 към целта (втори и първи резултат). Роберт Левандовски и съотборниците му отбелязаха 22 попадения, а полският нападател се включи пряко в 12 резултатни действия – вкара девет попадения и даде три асистенции.

Препоръката ни е да се доверим на домакините, които ще са мотивирани да заличат неуспеха от срещата с Реал Мадрид. Освен това каталунците ще имат подкрепата и на трибуните.

Прогноза: Барселона - Виляреал 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Виляреал (Унай Емери)
 
Рули
   
Манди
Албиол
Торес
Педраса
Парехо
Баена
Морланес
Данжума
Джаксон
Пино
Дембеле
Левандовски
Фати
Педри
Бускетс
Гави
Балде
Гарсия
Пике
Роберто
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Виляреал 2:0

  Сподели
452