Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано – Хетафе
Дата: 14.10.2022 г.
Час: 22:00

Отборът на Райо Валекано допусна трета поредна загуба далеч от дома и общо четвърта до момента. В предишния кръг "пчелите“ отстъпиха с 1:3 на гости на новака Алмерия. Поражението остави столичани с 10 точки, а Райо е на 10-та позиция. Мартин е единственият отсъстващ за домакините.

Хетафе пък инкасира втора последователна загуба у дома и пета на сметката си. Преди по-малко от седмица играчите на Кике Санчес Флорес отстъпиха с 0:1 от шампиона и временен лидер Реал Мадрид. Хетафе е 16-ти и има 7 пункта. Порту, Сеоане, Арамбари и Максимович до последно ще са под въпрос за Хетафе.

Прогноза: Райо Валекано - Хетафе 1:1


Жирона – Кадис
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 15:00

Колебливите изяви за новака Жирона продължиха и в предишния кръг, когато каталунците паднаха в трети пореден мач. Този път отборът от едноименния град отстъпи с 1:2 на гости на Атлетико Мадрид. Жирона е на 14-то място и има 7 точки. Гарсия, Кебе, Саис, Лопес и Рейние са аут.

Кадис продължава да се бори за придвижване по-нагоре в таблицата. Южняците нямат загуба вече в три последователни кръга, а преди седмица "лос амарийос“ направиха второ поредно реми, завършвайки 2:2 у дома с Еспаньол. Андалусци са на предпоследното 19-то място, като имат 5 точки. Гаридо е контузен за Кадис.

Прогноза: Жирона - Кадис 1:1


Валенсия – Елче
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 17:15

Валенсия продължава с доброто представяне, като в предишния кръг "прилепите“ постигнаха четвърти успех до момента, надигравайки с 2:1 коравия тим на Осасуна. Възпитаниците на Дженаро Гатузо имат 13 точки и са 7-ми в подреждането. Отсъстващи за "лос че“ са Доменех, Андре и Кастийехо.

Елче прекъсна серията от пет последователни загуби, но въпреки това "зелено-белите“ отново не спечелиха. Този път клубът от едноименния град завърши 1:1 у дома с Майорка и така остава единственият, който след първите осем кръга на кампанията в Ла Лига няма победа. Елче е на последното 20-то място и има 2 точки. Аламо, Маскарел и Пасторе са под въпрос.

Прогноза: Валенсия - Елче 3:0


Майорка – Севиля
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 19:30

Майорка направи равенство 1:1 в последния си мач в Примера на гости на последния Елче. С добавената точка "пиратите“ имат 9 пункта и са на 12-та позиция в колоната. Грейф, Жауме и Кадевере са извън плановете на треньора Хавиер Агире.

Севиля започна с домакинско равенство за крайното 1:1 под ръководството на новия треньор Хорхе Сампаоли. "Рохибланкос“ поделиха точките с коравия състав на Атлетик Билбао. Андалусци се намират под чертата, като заемат непристойното за тях 18-то място в подреждането, с актив от 6 пункта. Текатито и Рекик са с контузии.

Прогноза: Майорка - Севиля 1:2


Селта Виго – Реал Сосиедад
Дата: 16.10.2022 г.
Час: 15:00

Непостоянните изяви на Селта далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато "небесносините“ допуснаха трета поредна загуба в гостуване и общо четвърта до момента. Този път възпитаниците на Едуардо Куде отстъпиха с 0:1 срещу гранда Барселона. Галисийци са с 10 точки и се намират на 11-та позиция в подреждането. За домакините няма липсващи играчи.

Амбициозния тим на Реал Сосиедад пък постигна трета поредна победа и общо пета до момента. Преди седмица баските сломиха с минималното 1:0 коравия Виляреал. Така хората на Иманол Алгуасил вече имат 16 точки и са на 6-то място в класирането. В лазарета на гостите са Оярсабал, Меркеланс, Баренечеа, Садик и Субелдия. Льо Норман и Горосабел са под въпрос.

Прогноза: Селта Виго - Реал Сосиедад 2:2


Еспаньол – Валядолид
Дата: 16.10.2022 г.
Час: 19:30

Еспаньол записа второ поредно равенство в Примера, като и този път "папагалчетата“ завършиха при резултат 2:2, само че на гости на предпоследния Кадис. Каталунците нямат победа вече в четири поредни срещи, като преди това бяха допуснали две поражения. Еспаньол е на 17-то място и има 6 точки. Санчес, Педроса и Хил са контузени, а Брайтуайт е наказан.

Новакът Валядолид пък успя да направи 0:0 у дома срещу солидния Бетис. "Виолетовите“ имат 8 пункта и са на 13-то място в подреждането. Отсъстващи за гостите са Мохамед, Перес, Асенхо, Кенеди и Ел Ямик.

Прогноза: Еспаньол - Валядолид 1:0


Бетис – Алмерия
Дата: 16.10.2022 г.
Час: 22:00

Амбициозния тим на Бетис не успя да запише победа във втори пореден двубой. Този път "зелено-белите“ завършиха 0:0 на гости на новака Валядолид, като и този път севилци доиграха срещата с човек по-малко. Предвожданият от Мануел Пелегрини клуб е на 5-то място и има 16 точки. Камараса, Хуанми и Фекир продължават да лекуват травми, а Луис Фелипе е наказан.

Новакът Алмерия прекъсна серията от четири поредни загуби и в предишния кръг южняците се наложиха с 3:1 у дома над Райо Валекано, за да постигнат втори успех на сметката си до момента. Клубът от Средиземноморието е на 15-та позиция и има 7 точки. Нието, Мартос, Милованович, Сентейес и Рохас са аут.

Прогноза: Бетис - Алмерия 3:1


Виляреал – Осасуна
Дата: 17.10.2022 г.
Час: 22:00

Спадът във формата на Виляреал продължи и в предишния кръг, когато "жълтата подводница“ записа четвърти последователен двубой в Ла Лига без успех. Този път играчите на Унай Емери отстъпиха с 0:1 на гости на Реал Сосиедад. Виляреал остава с 12 точки и е на 9-то място в подреждането. Морено и Фоут все още са контузени за домакините.

Осасуна инкасира втора поредна домакинска загуба и вече в три последователни кръга северняците нямат победа. Преди малко повече от седмица селекцията на Хагоба Арасате отстъпи с 1:2 у дома от Валенсия. Осасуна е на 8-мо място и има 13 точки. Савиеро и контузен, а Гарсия е наказан за гостите.

Прогноза: Виляреал - Осасуна 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
588