Барселона - Селта: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Барселона - Селта: И двата отбора ще вкарат

Барселона - Селта

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 09.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Мунуера

Барселона ще приеме Селта в двубой от 8-ми кръг на Примера дивисион. Само преди пет месеца каталунците надвиха галисийци с 3:1, като Пиер-Емерик Обамеянг оформи дубъл във вратата на гостите. Сега "блаугранас" изглежда по-силна, а в състава се намира още по-опасен голмайстор. Ще се справи ли Барселона със Селта и ще успее ли Роберт Левандовски да се разпише? Това ще разберем тази вечер, но този сценарии е най-вероятният.

Каталунците се представят добре в испанското първенство -  след равенството в 1-ия кръг, Барселона спечели следващите шест мача и се изкачи на първата позиция, възползвайки се от грешката на Реал Мадрид в последния кръг. Освен това не може да се каже, че каталунците са попълнили статистика за слаби съперници. Те имат две победи като гост с по три гола разлика срещу силните Севиля и Реал Сосиедад. В същото време "блаугранас" се сблъска с проблеми в Шампионска лига, където загуби от Байерн Мюнхен, а тази седмица и от Интер. Интересното е, че и в двата мача хората на Шави играха по-добре от своите съперници, но по една или друга причина не реализираха шансовете си, допуснаха елементарни голове и така останаха с празни ръце.

Селта бавно се възстанови от слабото начало и благодарение на три сухи победи в последните пет мача се измъкна в средата на класирането. Галисийци имат само един съществен недостатък: почти всички сериозни противници ги побеждават без затруднения. Реал Мадрид, Атлетико и Валенсия победиха Селта с три гола разлика. Едва в последния кръг стана възможно да бъде взет скалпът на Бетис, но това стана възможно само защото съперникът прекара по-голямата част от мача в малцинство.

Барселона продължава да има проблеми с контузии. Двамата централни защитници Роналд Араухо и Жул Кунде вече са в болницата. А освен тях, аут са Хектор Белерин, Мемфис Депай и Франки де Йонг. В Селта в това отношение всичко е много по-просто. Яго Аспас се възстанови бързо и вече игра срещу Реал Бетис. Извън игра е само Франко Серви, който изтърпява наказание.

През последните години Селта се превърна в един от онези отбори, които непрекъснато ходят по нервите на каталунците. За осем поредни сезона "кръстоносците" взеха поне една точка в два мача с Барселона. Миналата година не направи изключение, тогава Селта успя да се върне, губейки с 0:3, а Яго Аспас отбеляза спасителен гол в 90+6-ата минута. В същото време трябва да кажем, че Барселона спечели четири от пет мача на това място.

Фаворит в двубоя е Барселона, но кадровите проблеми на домакините ни изкушават да предложим на почитателите на залозите и опцията "двата отбора ще вкарат". Коефициентът за това е около 1.95.

Прогноза: Барселона - Селта 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Селта (Едуардо Кудет)
 
Марчесин
   
Мало
Айдо
Нунес
Галан
Белтран
Родригес
Вейга
Перес
Ларсен
Аспас
Дембеле
Левандовски
Фати
Педри
Бускетс
Гави
Балде
Гарсия
Кристенсен
Роберто
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Селта 3:1

  Сподели
551