Сампаоли: Обществеността не вярва в отбора


Н. Гавазов

 Сампаоли: Обществеността не вярва в отбора

Аржентинският треньор Хорхе Сампаоли коментира назначението на поста старши -треньор на Севиля. Той вече работи с отбора през сезон 2016/17.

"Връщам се с много приятни мисли и спомени за времето, прекарано тук. И имам надежда, че мога да интегрирам най-доброто, което имам в Севиля. Трябва да създадем превъзходство над нашите съперници.

Отборът нямаше най-добрите серии, но футболът и животът понякога са поставени в такива обстоятелства. Трябва да сме обединени, от президента до обикновените членове на клуба, за да подобряваме заедно резултатите си и да спазваме избрания курс. Обществеността не вярва в отбора. Трябва да възстановим това, което е вътре, и тогава ще стигне до тези, които са отвън.

Последния път изградихме екип с Мончи по наш собствен начин. Сега дойдох да работя със състава, който имам. Например, ако искам да гледам вертикален футбол с футболисти, които играят нещо друго, ще сгреша. Дойдох с намерението да дам на отбора свобода в играта, но да му дам необходимите инструменти, за да се справя така с всеки съперник“, заяви Сампаоли.

  Сподели
253