Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион

Осасуна - Валенсия
Дата: 07.10.2022 г.
Час: 22:00

Осасуна записа първо равенство за сезона, като това се случи в предишния кръг, когато северняците поднесоха изненадата и стигнаха до точка при гостуването си на шампиона Реал Мадрид за крайното 1:1. Така хората на Хагоба Арасате имат 13 пункта и към момента са на 6-то място в класирането. Савейро е контузен, а Авила изтърпява наказание.

Валенсия също направи първо реми за кампанията, но на гости на Еспаньол за 2:2. Двубоят премина през няколко обрата, но играчите на Дженаро Гатузо стигнаха до равенство след попадение в 96-ата минута. Така "прилепите“ са 9-ти и имат 10 точки. Аут за "лос че“ са Доменех, Де Соуса и Муса.

Прогноза: Осасуна – Валенсия 2:1


Алмерия - Райо Валекано
Дата: 08.10.2022 г.
Час: 15:00

Новакът Алмерия продължава с лошото представяне и преди седмица андалусци инкасираха четвърта последователна загуба и общо пета до момента. Този път южняците отстъпиха с 0:4 на гости на Атлетик Билбао. Алмерия е на 18-та позиция и има 4 точки. Нието и Мартос са контузени за домакините.

Райо Валекано постигна втора поредна домакинска победа и трета до момента. В последния си мач от Ла Лига "пчелите“ сразиха с 2:1 последния Елче и то след пълен обрат и победен гол в 95-ата минута. Столичани имат 10 точки и са на 10-то място в таблицата. Мартин и Санчес са с травми за Райо.

Прогноза: Алмерия – Райо Валекано 1:1


Севиля - Атлетик Билбао
Дата: 08.10.2022 г.
Час: 19:30

Неочакваната криза в редиците на Севиля започва все повече да се разраства. В предишния кръг "рохибланкос“ записаха четвърта загуба от началото на кампанията, като този път възпитаниците на Хулен Лопетеги паднаха с 0:2 от Атлетико Мадрид. Поражението остави южняците с 5 точки, а Севиля е на незавидното 17-то място в подреждането. Маркао е аут, а Акуня е под въпрос. През седмицата Севиля падна с 1:4 от Борусия Дортмунд в Шампионската лига, а след този двубой Лопетеги беше уволнен. Очаква се Хорхе Сампаоли да е неговият наследник начело на тима.

На срещуположния полюс пък е представянето на Атлетик Билбао. Баските са в серия от три поредни победи, като имат общо пет на сметката си до момента. Преди повече от седмица "лъвовете“ се разправиха с новака Алмерия, побеждавайки го с 4:0 у дома. Играчите на Ернесто Валверде са 3-ти и имат 16 точки, което е с три по-малко от грандовете Барселона и Реал Мадрид. Вивиан и Берчиче са контузени за северняците.

Прогноза: Севиля – Атлетик Билбао 1:2


Валядолид - Бетис
Дата: 09.10.2022 г.
Час: 15:00

Новакът Валядолид записа втора победа от началото на сезона и първа далеч от дома. В предишния кръг "виолетовите“ се наложиха с 3:2 над Хетафе. По този начин кастилци вече имат 7 точки и се отдалечиха поне за малко от опасната зона, като заемат 15-то място в колоната. Мохамед, Перес и Асенхо са аут за домакините.

Амбициозният Бетис инкасира втора загуба в Примера, като в предишния кръг "зелено-белите“ отстъпиха донякъде изненадващо на гости на Селта за крайното 0:1. Севилци са 4-ти и имат 15 пункта. Треньорът Мануел Пелегрини не може да разчита на Камараса, Хуанми и Сабали, а Фелипе е наказан.

Прогноза: Валядолид – Бетис 1:3


Кадис - Еспаньол
Дата: 09.10.2022 г.
Час: 17:15

Кадис записа първо равенство за сезона, след като в предишния кръг южняците успяха да стигнат до точка за крайното 0:0 при домакинството си на амбициозния Виляреал. "Лос амарийос“, обаче“, остават под чертата и са на предпоследното 19-то място, като имат 4 точки. Гарди и Мбайе са с травми за Кадис.

Еспаньол също завърши наравно преди седмица, но срещу Валенсия за крайното 2:2. Двубоят беше много драматичен, като каталунците допуснаха изравнително попадение дълбоко в добавеното време на двубоя. Така "папагалчетата“ са с 5 точки и се намират на 16-та позиция в таблицата. Брайтуайт е наказан, а с контузии са Санчес, Педроса и Хил.

Прогноза: Кадис – Еспаньол 1:1


Реал Сосиедад - Виляреал
Дата: 09.10.2022 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад постигна втора поредна победа и общо четвърта до момента. В предишния кръг баските сразиха новака Жирона с 5:3 като гост в двубой, който премина през няколко обрата. Играчите на Иманол Алгуасил имат 13 точки и са на 7-мо място в подреждането. Оярсабал, Меркеланс, Баренечеа, Садик, Мартин, Льо Норман и Зубелдия са в лазарета на домакините.

Амбициозният Виляреал пък записа второ поредно равенство и вече в три последователни мача в Ла Лига "жълтата подводница“ е без победа. Този път възпитаниците на Унай Емери завършиха 0:0 на гости на непретенциозния Кадис. Виляреал е 8-ми и има 12 точки. Алберто Морено, Фойт и Рейна са контузени.

Прогноза: Реал Сосиедад – Виляреал 1:1


Елче - Майорка
Дата: 10.10.2022 г.
Час: 22:00

Елче инкасира пета поредна загуба и общо шеста до момента. В предишния кръг съставът от валенсианската област падна с 1:2 на гости на Райо Валекано и то след допуснат пълен обрат, подплатен и с гол в добавеното време. Елче остава на последното 20-то място, като има само 1 точка на сметката си. Чавес, Аламо и Пасторе са контузени, а Верду е наказан.

Майорка също отстъпи, но на собствен терен от новия лидер Барселона за крайното 1:0. "Пиратите“ са 12-ти и имат 8 точки. Грейф е единственият отсъстващ за "пиратите“.

Прогноза: Елче – Майорка 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
495