Майорка - Барса: Лева ще донесе трите точки за гостите


Н. Гавазов

Майорка - Барса: Лева ще донесе трите точки за гостите

Майорка - Барселона

Стадион: "Майорка Естади", Майорка

Дата: 01.10.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Хесус Хил

Майорка посреща Барселона в мач от седмия кръг на Примера дивисион. За мнозина това е среща с предизвестен край, но с оглед на защитния стил на игра на островитяните ще бъде интересно да видим как гостите ще прекършат отбраната на съперника и дали Роберт Левандовски ще успее да се разпише в срещата. Така че интригата е налице, включително и за почитателите на залозите.

Майорка е с осем точки и заема 10-то място в таблицата за класиране, което напълно удовлетворява феновете на отбора, а вероятно и клубната управа. Основният проблем за островитяните е реализацията на положенията - красноречив факт е, че отборът отбеляза само 6 гола в 6 мача. В последния кръг Майорка постигна важна победа над Алмерия, която впрочем е втора, след успеха като гост на Райо Валекано в края на август.

Барселона се подсили през лятото и влезе доста уверено в сезона. След стартовата грешка в мача с Райо Валекано (0:0), хората на Шави спечелиха в следващите пет кръга с общ резултат 18:1 и в момента са втори, на две точки от лидера Реал Мадрид. Каталунците обаче все още са в разгара на лека реконструкция, тъй като продължава процесът на интегриране на играчи на Ла Масия в първия отбор (Роналд Араухо, Алехандро Балде, Педри и Гави), както и фината  настройка на атакуващите механизми след пристигането на Роберт Левандовски.

Въпреки това Барселона превъзхожда съперниците във всички атакуващи аспекти на играта. Отборът контролира топката 65.9% от срещата и оперира в 38% от игровото време в наказателното поле на противника. Футболистите изпълняват 19.8 удара, от които 7.7 към вратата. Полският нападател за пореден път доказва, че е играч от екстра класа. Робърт участва в 10 гола от 18 попадения на отбора, записвайки осем гола в своя актив и давайки две асистенции.

Ндие и Гриф са аут от домакините. Гостите са без Кунде, Де Йонг, Депай, Белерин, Роберто и Араухо.

- Барселона влиза в срещата  на фона на девет поредни победи над Майорка.

- Барселона  спечели 13, направи 2 равенства и загуби само 4 от последните 19 гостувания срещу Майорка.

Фаворит в срещата е Барселона. Майорка играе защитно и владее топката средно 41%, като 35% от времето прекарва в собствената половина. Да, тимът допусна седем гола, но 4 паднаха в мача с Реал Мадрид. Мнозина очакват разгромна победа за гостите, но нека напомним за контузиите в лагера на каталунците, а и не е ясно колко ефективни ще бъдат Бускетс и Кеси в сгъстената защита на съперника. Разбира се, нашата препоръка е за успех на Барселона, но той няма да дойде толкова лесно, както се иска на феновете на каталунците. В добавка, головият усет на Левандовски ще проличи в тази среща, така че очакваме и попадение на поляка.

Прогноза: Майорка - Барселона 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Алба
Кристенсен
Гарсия
Балде
Кеси
Бускетс
Педри
Рафиня
Левандовски
Дембеле
Канг-ин
Муриги
Коста
Родригес
Санчес
Баталия
Мафео
Валент
Рафило
Настасич
   
Райкович
 
Майорка (Хавиер Агире)

Обоснована прогноза: Майорка - Барселона 0:1

  Сподели
400