Барса иска да се избави от Пике и Алба


Н. Гавазов

Барса иска да се избави от Пике и Алба

Барселона иска Жерар Пике и Жорди Алба да напуснат клуба през зимата.

През август президентът на Барселона Жоан Лапорта се срещна с Пике и Серхи Бускетс, за да поиска помощ. Въпреки активирането на икономическите лостове, каталунският клуб все още имаше проблеми със спазването на правилата за финансов феърплей.

В тази връзка Лапорта поиска от Пике и Бускетс, най-добре платените играчи на отбора, да адаптират заплатите към сегашната реалност на клуба. Играчите бяха готови да помогнат на Барса. Те дори се съгласиха да подпишат нови договори. Лапорта остана много доволен от резултатите от преговорите.

Няколко дни по-късно обаче, когато Барса трябваше да сключи нови договори с Пике и Бускетс при съгласуваните условия, представителите на играчите отказаха да го направят. В резултат на това Барселона трябваше да продаде Пиер-Емерик Обамеянг.

Лапорта беше много раздразнен и разочарован, защото през следващата година и половина Барса трябва да плати на Пике, Бускетс и Жорди Алба около 200 милиона евро общо. В тази връзка президентът на Барса цели да се отърве от тези играчи през следващите месеци, пише Diario Sport.

В случая с Бускетс това няма да е възможно, тъй като договорът му изтича на 30 юни 2023 г. Полузащитникът възнамерява да напусне Барселона със свободен трансфер.

От Пике и Алба, чиито договори са до лятото на 2024 г., клубът ще се опита да се отърве през зимата, но президентът на Барса и други ръководители на клуба разбират, че това е много трудна задача.

  Сподели
419