Куман отправи нови обвинения към Лапорта


Н. Гавазов

Куман отправи нови обвинения към Лапорта

Изглежда, че Барселона се върна на терена, но с настъпването на международната пауза изтекоха още объркани подробности за работата на ръководството извън него.

На бял свят излязоха подробности за преговорите по договора на Лионел Меси за 2020 г., както и тези за Жерар Пике . Също така бе описано подробно как Хосеп Мария Бартомеу показа снизходителност към централния защитник, въпреки че той "нанесе сериозни щети на клуба“.

Следващата драма идва от устата на Роналд Куман. Бившият мениджър на Барселона говори често за това колко несправедливо е бил третиран от Блауграна след уволнението му.

Тази седмица той си припомни как дребнавостта на Жоан Лапорта попречи да бъде осъществен трансферът на Жоржиньо Вайналдум.

"Опитах се да доведа Вайналдум в отбора, но не успях, защото президентът Лапорта повече искаше да ме ядоса, отколкото да се подсилим с играча. Това забави трансфера и после Вайналдум избра ПСЖ. Ако не беше Жоан, сделката щеше да бъде завършена", заяви Куман.

Самият Вайналдум потвърди хронологията на събитията.

 "Преговаряхме седмици наред с Барселона , но клубът не направи решителната стъпка и Пари Сен Жермен се появи и бе по-бърз и решителен. Трудно е да се откаже на Барселона, защото е един от най-големите клубове в света, но съм доволен от решението си", призна Вайналдум.

Към края на престоя му в Барселона отношенията на Куман и Лапорта се влошиха значително. Лапорта избра да запази Куман миналото лято, но до известна степен използва Куман като изкупителна жертва.

  Сподели
542