Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион

Валядолид – Кадис
Дата: 16.09.2022 г.
Час: 22:00

Новакът Валядолид записа трета загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг "виолетовите“ отстъпиха с 1:2 на гости на друг от новаците – Жирона. Така кастилци са с 4 точки и заемат 17-то място в подреждането.

По всичко личи, че Кадис ще е активно замесен в битката за оцеляване през настоящия сезон. Клубът от Атлантическия бряг е единственият, който няма спечелена точка след първите пет кръга на кампанията, а за капак на всичко дори няма и отбелязан гол. В последния от тях "лос амарийос“ отстъпиха с 0:4 у дома срещу Барселона. Кадис е на последното 20-то място. Гаридо, Лозано и Кала са аут за гостите.

Прогноза: Валядолид – Кадис 2:1


Майорка – Алмерия
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 15:00

Майорка инкасира втора загуба за сезона, след като преди седмица "пиратите“ очаквано паднаха с 1:4 на гости на шампиона Реал Мадрид, въпреки че успяха първи да поведат в мача. След този двубой селекцията на Хавиер Агире е с 5 пункта и е на 13-та позиция в подреждането. Анат и Грейф са отсъстващи за тима от Балеарските острови.

Новакът Алмерия записа втора поредна и общо трета загуба на сметката си до момента. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 0:1 у дома срещу Осасуна. Така южняците са 14-ти и имат 4 точки. Нието и Мартос са аут за гостите.

Прогноза: Майорка – Алмерия 1:1


Валенсия – Селта Виго
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 19:30

Валенсия не може да напипа правилния ритъм до момента. Засега "прилепите“ имат две победи, но и три загуби на сметката си. В предишния кръг хората на Дженаро Гатузо паднаха с 1:2 на гости на Райо Валекано. "Лос че“ е с 6 точки и е на 12-то място в колоната. Доменех е контузен за домакините, а Мориба е наказан.

Серията от две поредни победи за Селта приключи в предишния кръг, когато "небесносините“ бяха разбити с 1:4 на гости на Атлетико Мадрид. След загубата възпитаниците на Едуардо Куде са 10-ти и имат 7 пункта.

Прогноза: Валенсия – Селта Виго 2:2


Атлетик Билбао – Райо Валекано
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 22:00

Амбициозният тим на Атлетик Билбао бързо се върна на победния път и постигна трети успех до момента. В предишния кръг баските разбиха с 4:1 Елче. "Лъвовете“ са 6-ти и имат 10 точки в актива. Треньорът Ернесто Валверде не може да разчита на Алварес, Баленциага, Ерера и Берчиче.

Райо Валекано постигна първа победа пред собствена публика и общо втора до момента. Преди седмица "пчелите“ сразиха с 2:1 Валенсия. Така столичани събраха 7 пункта и вече са на 9-то място в таблицата. Мартин и Санчес са аут.

Прогноза: Атлетик Билбао – Райо Валекано 3:2


Осасуна – Хетафе
Дата: 18.09.2022 г.
Час: 15:00

Възходът на Осасуна продължава и в предишния кръг северняците постигнаха четвърта победа след първите пет кръга на кампанията. В него играчите на Хагоба Арасате се справиха с новака Алмерия за крайното 1:0. Така Осасуна вече е с 12 точки и е на 4-то място в класирането. Савиеро е контузен за домакините.

Хетафе записа първа победа от началото на сезона, когато в предишния кръг тимът от покрайнините на Мадрид се наложи с 2:1 у дома над коравия Реал Сосиедад. Така възпитаниците на Кике Санчес Флорес събраха 4 точки, но въпреки това остават под чертата, заемайки 18-ото място. Мила, Алдерете и Джене са контузени.

Прогноза: Осасуна – Хетафе 3:1


ВиляреалСевиля
Дата: 18.09.2022 г.
Час: 17:15

Виляреал инкасира първа загуба в актива си, падайки с 0:1 преди седмица на гости на Бетис. Поражението остави "жълтата подводница“ с 10 пункта, а хората на Унай Емери са на 5-то място в таблицата. Морено, Фойт и Данюма са с контузии за домакините.

Севиля пък успя да запише първи успех за кампанията след лошия старт. В предишния кръг андалусци се наложиха с 3:2 на гости на Еспаньол. Така играчите на Хулен Лопетеги имат 4 точки, но продължават да са в долната половина на класирането, заемайки 15-то място. Маркао, Текатито и Гомес са контузени.

Прогноза: Виляреал – Севиля 2:2


Бетис – Жирона
Дата: 18.09.2022 г.
Час: 19:30

Бетис бързо се върна на победния път и в предишния кръг "зелено-белите“ сразиха с 1:0 у дома коравия Виляреал. Играчите на Мануел Пелегрини са 3-ти и имат 12 точки, а това беше четвърти успех за севилци след първите пет кръга на сезона, който обаче ще бъде запомнен с контузията, която получи звездата на тима Хуанми, който ще бъде извън терените следващите няколко месеца, като дори ще пропусне предстоящото Световно първенство. Другите отсъстващи са Камараса, Фекир и Руис.

Новакът Жирона записа втора победа за сезона, като в предишния кръг каталунците се наложих с 2:1 у дома над Валядолид. Клубът от едноименния град има 8 точки и е на 7-мо място в подреждането. В лазарета на гостите са Марти, Гарсия, Кебе, Валери, Стуарни, Ерера и Тератс.

Прогноза: Бетис – Жирона 4:1


Реал Сосиедад – Еспаньол
Дата: 18.09.2022 г.
Час: 19:30

Само няколко дни след победата на гости над Манчестър Юнайтед в Лига Европа тимът на Реал Сосиедад инкасира малко очаквана загуба с 1:2 от Хетафе. Поражението е второ за баските, а след него северняците са 11-ти със своите 7 точки. Оярсабал, Меркеланс, Фернандес и Льо Норман са извън сметките на наставника Иманол Алгуасил.

Еспаньол допусна трета загуба за сезона, като и този път поражението беше на собствен терен. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 2:3 от Севиля. Така "папагалчетата“ са 16-ти и остават с 4 точки. Педроса, Ласо и Де Томас са контузени за Еспаньол.

Прогноза: Реал Сосиедад – Еспаньол 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
592