Атлетико ще задълбочи кризата в Леверкузен


Н. Атанасов

Атлетико ще задълбочи кризата в Леверкузен

Байер Леверкузен – Атлетико Мадрид
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 13.09.2022 г.
Час: 22:00

Байер Леверкузен записа успешен миналогодишен сезон в Бундеслигата, в който "аспирините“ постигнаха голямата цел – да играят в Шампионската лига. Очакванията за тима са, че и през настоящата кампания Байер ще е солиден отбор, с високи цели на хоризонта. Най-важното за "аспирините“ е, че запазиха ядрото, а атаката беше подсилена със звездата на Спарта Прага Адам Хложек.

До момента, обаче, действителността за селекцията на Херардо Сеаоне е коренно различна, а Байер е в криза. "Аспирините“ инкасираха поражение срещу Клуб Брюж с 0:1 в първия си мач от група "В“ на Шампионската лига. Байер продължава своята черна серия през настоящия сезон, след като вече има 6 загуби в 8 мача във всички турнири.

Адли, Вирц, Белараби и Лунев продължават да са в лазарета на домакините, а Паласиос е под въпрос.

Атлетико Мадрид продължава да се надява, че най-после ще успее да спечели най-престижния клубен турнир. "Дюшекчиите“ три пъти са оставали в подножието на върха, губейки финали от Байерн Мюнхен и на два пъти от градския съперник Реал. През миналогодишното издание на надпреварата "лос колочонерос“ достигнаха на 1/4-финалите, където отпаднаха от Манчестър Сити. Сега летвата пред Атлети отново е високо вдигната.

Всички очакват да видят дали треньорът Диего Симеоне ще съумее да държи толкова високо нивото на Атлетико. Аржентинецът започва своята 11-та година начело на мадридчани.

В първия мач Атлетико Мадрид се наложи над гостуващия Порто с 2:1. Всички голове паднаха след 90-ата минута. Марио Ермосо (90+2) откри резултата, а Матеус Урибе (90+6) реализира от дузпа за 1:1. Антоан Гризман донесе победата с гол 101-ата минута.

Савич и Регилон са контузени, Облак е под въпрос, а Фелипе е наказан.

Байер Леверкузен и Атлетико Мадрид са за втори път в една и съща група в турнира. През сезон 2019/20 "аспирини“ и "дишекчии“ си размениха по една победа съответно 1:0 за Атлетико и 2:1 за Байер. Преди това двата тима са се срещали във фазата на директните елиминации – 2014/15 и 2016/17, като и двата случая Атлетико е продължавал напред.

Прогноза: Байер Леверкузен – Атлетико Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Гърбич
   
Хименес
Витцел
Рейнилдо
Молина
Йоренте
Коке
Лемар
Караско
Феликс
Мората
Шик
Хъдсън-Одой
Демирбай
Диаби
Андрих
Арангис
Бакер
Тапсоба
Та
Фримпонг
   
Храдецки
 
Байер Леверкузен (Херардо Сеоане)

Обоснована прогноза: Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид 1:2

  Сподели
494