Атлетико ще излъже Селта


Н. Атанасов

Атлетико ще излъже Селта

Атлетико Мадрид – Селта Виго
Стадион: "Сивитас Метрополитано“, Мадрид
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 22:00

Атлетико Мадрид бързо сдаде шампионския трон на градския съперник Реал. "Дюшекчиите“ завършиха последния сезон на 3-то място в класирането. Атлетико не успя да спечели нито един трофей както на домашната, така и на европейската сцена, като сега летвата за "лос колочонерос“ отново е високо вдигната, макар и мнозина специалисти да смятат, че Диего Симеоне вече не съумява да държи толкова високо нивото на Атлетико. Аржентинецът започна своята 11-та година начело на мадридчани.

В първия ден от новата кампания Атлети разбиха с 3:0 състава на Хетафе, но седмица по-късно "дюшекчиите“ паднаха с 0:2 у дома от Виляреал. След това мадридчани сразиха с 1:0 като гости Валенсия, а в предишния кръг направиха 1:1 срещу Реал Сосиедад.

Атлетико е 7-ми и има 7 точки на сметката си към момента.

През седмицата "лос колочонерос“ стигнаха до инфарктен успех с 2:1 у дома срещу Порто в първи двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Резултатът беше 0:0 до 92-ата минута, но в крайна сметка Атлети триумфираха.

Молина и Регилон са аут за домините.

Селта започна сезона с две домакинства, но не успя да спечели нито едно от тях. В първия кръг галисийци изтърваха победата в 98-ата минута за равенството 2:2 с Еспаньол, след това съставът от Виго отстъпи с 1:4 от шампиона Реал Мадрид. В последните си два мача от Промера хората на Едуардо Куде записаха два успеха, а Селта се наложи с 1:0 на гости на новака Жирона, а преди седмица "небесносините“ разбиха с 3:0 последния в класирането Кадис.

Галисийци имат 7 пункта и са на 8-ма позиция в класирането.

Отсъстващи за Селта са Суарес и Пасиенсия.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Селта Виго 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Селта Виго (Едуардо Куде)
 
Марчесин
   
Майо
Айдо
Нуньес
Галан
Тапия
Черви
Белтран
Родригес
Перес
Аспас
Феликс
Мората
Саул
Де Паул
Коке
Лемар
Йоренте
Хименес
Витцел
Рейнилдо
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Селта Виго 1:0

  Сподели
326