Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион

Жирона – Валядолид
Дата: 09.09.2022 г.
Час: 22:00

Новакът Жирона направи първо равенство на сметката си през сезона. В предишния кръг каталунците стигнаха до драматично 1:1 на гости на Майорка и то след отбелязан гол в добавеното време за точка. Жирона е 12-ти, с 4 пункта. Кебе, Ерера, Стуани, Мартин и Гарсия са аут за домакините.

Новакът Валядолид записа първи успех за кампанията, който дойде в предишния кръг и бе драматичен. "Виолетовите“ се наложиха с 1:0 у дома над друг от новаците – Алемрия, след попадение в 93-ата минута. Клубът от едноименния град е 16-ти и има 4 точки. Малса е контузен за гостите.

Прогноза: Жирона – Валядолид 0:0


Райо Валекано – Валенсия
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 15:00

Гол в последната минута донесе втора поредна загуба за Райо Валкеано. Столичани отстъпиха с 1:2 на гости на Осасуна, а след поражението "пчелите“ остават с 4 точки, заемайки 14-та позиция в подреждането.

Валенсия пък се отърси от двете последователни поражения в Примера и в предишния кръг "прилепите“ размазаха с 5:1 у дома състава на Хетафе. Така "лос че“ събраха 6 точки и вече са на 10-то място.

Прогноза: Райо Валекано – Валенсия 1:2


Еспаньол – Севиля
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 17:15

Еспаньол записа първа победа за сезона, след като преди седмица каталунците стигнаха до изненадващо 1:0 на гости на коравия Атлетик Билбао, а единственото попадение в срещата бе дело на подписалия ден по-рано с "папагалчетата“ бивш нападател на градския съперник Барселона Мартин Брайтуайт. Така Еспаньол вече е с 4 точки и е на 15-то място в колоната.

Кризата в редиците на амбициозния Севиля започва все повече да се разраства. В предишния кръг "рохибланкос“ инкасираха трето поражение от старта на кампанията, като този път хората на Хулен Лопетеги отстъпиха с 0:3 у дома от Барселона. Южняците остават с 1 точка и са на 17-то място в подреждането. Аут за севилци са Маркао и Текатито.

Прогноза: Еспаньол – Севиля 1:2


Елче – Атлетик Билбао
Дата: 11.09.2022 г.
Час: 17:15

Елче допусна трето поражение от началото на сезона, като в предишния кръг валенсианци паднаха тежко с 0:4 на гости на Виляреал. Загубата остави отбора от едноименния град с 1 точка, като Елче е на 18-то място в подреждането.

Амбициозният тим на Атлетик Билбао допусна първа загуба за сезона, като преди седмица "лъвовете“ отстъпиха изненадващо с 0:1 у дома от Еспаньол. Селекцията на Ернесто Валверде е със 7 точки заема 6-та позиция в таблицата. Аут за баските са Баленциага и Берчиче.

Прогноза: Елче – Атлетик Билбао 0:2


Хетафе – Реал Сосиедад
Дата: 11.09.2022 г.
Час: 19:30

Хетафе продължава да няма победа от началото на сезона, като в предишния кръг съставът от покрайнините на Мадрид претърпя тежка загуба с 1:5 на гости на Валенсия. Възпитаниците на Кике Санчес Флорес са с 1 точка и са на предпоследното 19-то място в колоната. Арамбари е наказан, а Суарес е с контузия.

Реал Сосиедад записа първо равенство за сезона и преди седмица баските завършиха 1:1 у дома срещу Атлетико Мадрид. Възпитаниците на Иманол Алгуасил са със 7 точки, като засега се намират на 9-то място в подреждането, тъй като са с най-лоши показатели спрямо останалите три клуба, които са със същия актив. Оярсабал, Льо Норман и Меркеланс са контузени.

Прогноза: Хетафе – Реал Сосиседад 1:3


Бетис – Виляреал
Дата: 11.09.2022 г.
Час: 22:00

Амбициозният Бетис допусна първа загуба за сезона, след като в предишния кръг "зелено-белите“ отстъпиха с 1:2 на гости на шампиона Реал Мадрид. Поражението остави играчите на Мануел Пелегрини с 9 точки, като севилци са на 4-то място в класирането.

Силният старт на Виляреал продължи и преди седмица, когато "жълтата подводница“ разби с 4:0 Елче. Възпитаниците на Унай Емери нямат загуба до момента, като са с 10 точки и са на 3-то място в подреждането.

Прогноза: Бетис – Виляреал 2:2


Алмерия – Осасуна
Дата: 12.09.2022 г.
Час: 22:00

Новакът Алмерия допусна втора загуба за сезона, след като в предишния кръг южняците отстъпиха драматично с 0:1 на гости на Валядолид. Поражението остави тима от Средиземноморието с 4 пункта, заемайки 13-та позиция. Нието е аут за домакините.

Осасуна пък постигна трета победа от началото на сезона. В последния си мач от Ла Лига северняците се наложиха с 2:1 у дома над Райо Валекано след попадение в добавеното време. Хората на Хагоба Арасате имат 9 точки и са на 5-то място в колоната. Саверио е контузен.

Прогноза: Алмерия – Осасуна 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
468