Атлетико ще се поправи срещу прилепите


Н. Атанасов

Атлетико ще се поправи срещу прилепите

ВаленсияАтлетико Мадрид
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 29.08.2022 г.
Час: 22:00

Валенсия не записа успешен последен сезон. В него "прилепите“ завършиха на 9-то място в подреждането, а за капак на всичко загубиха и финала за Купата на краля. Своенравният президент на клуба Питър Лим, който е във вражда с феновете, уволни треньора Хосе Бордалас и назначи начело на "лос че“ Дженаро Гатузо. Италианецът ще е 18-ят треньор, който застава на поста за последните 10 години. Добрите новини за легендата на Милан са, че засега ядрото на клуба се запазва, а към Валенсия се присъединиха Кастийехо и Дуро.

Валенсия стартира кампанията с минимален успех за крайното 1:0 срещу новака Жирона, а в следващия кръг отстъпи със същия резултат на гости на Атлетик Билбао.

Гая и Комерт са наказания предстоящия двубой.

Атлетико Мадрид бързо сдаде шампионския трон на градския съперник Реал. "Дюшекчиите“ завършиха последния сезон на 3-то място в класирането, като събраха 71 точки, на цели 15 зад първенеца. Атлетико не успя да спечели нито един трофей както на домашната, така и на европейската сцена, като сега летвата за "лос колочонерос“ отново е високо вдигната, макар и мнозина специалисти да смятат, че Диего Симеоне вече не съумява да държи толкова високо нивото на Атлетико. Аржентинецът започва своята 11-та година начело на мадридчани.

Новите в клуба са Молина, Витцел и Линьо, а Суарес, Вършалко и Ерера напуснаха.

В първия ден от новата кампания Атлети разбиха с 3:0 състава на Хетафе, но седмица по-късно "дюшекчиите“ паднаха с 0:2 у дома от Виляреал.

Новото попълнение Молина е наказан за визитата край Средиземно море.

Прогноза: Валенсия – Атлетико Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Рейнилдо
Витцел
Савич
Караско
Лемар
Коке
Йоренте
Саул
Мората
Феликс
Дуро
Лино
Солер
Кастийехо
Гиламон
Мусах
Васкес
Диахаби
Москера
Корея
   
Мамардашвили
 
Валенсия (Дженаро Гатузо)

Обоснована прогноза: Валенсия - Атлетико Мадрид 1:2

  Сподели
342