Барселона ще превземе Страната на баските


Н. Гавазов

  Барселона ще превземе Страната на баските

Реал Сосиедад - Барселона

Стадион: "Реале Арена", Сан Себастиан

Дата: 21.08.2022 г.

Час: 23:00 ч.

Съдия: Хосе Мунуера

Реал Сосиедад посреща Барселона в мач от 2-я кръг на Примера дивисион. Пътуванията до Страната на баските никога не са били лека разходка, за това ще е интересно да видим какво ще се случи тази вечер.

Реал Сосиедад завърши на шесто място през миналия сезон и можеше да влезе в топ 4, ако Микел Оярсабал не се контузи през март, заради което ще се лекува до октомври. В атаката бяха привлечени трима новаци - Браис Мендес (Селта), 18-годишният талант от Анже Мохамед-Али Чо и японецът Меси Такефусо Кубо (Реал Мадрид), който може да играе и по десния фланг. Реал Сосиедад се раздели с Уилиан Хосе, Янузай, Начо Монреал, Порто, Матю Райън, Кевин Родригес, Джон Гуриди, Джон Баутиста, Модибо Санян, Александър Серлот и Рафиня.

По време на предсезона баските спечелиха само два от шест мача и загубиха три. Реал Сосиедад победи Кадис (1:0) като гост в първия кръг, като в герой на мача се превърна Такефуса Кубо. Трябва да кажем, че резултатът не отразява истинската картина, защото хората на Иманол Алгуасил доминираха на "Нуево Мирандия" до степен, че домакините отправиха само два удара за 90 минути игра.

Барселона завърши миналия сезон на 13 точки зад шампиона Реал Мадрид и Жоан Лапорта и реши да направи масивни промени през лятото.  

Клубът инвестира много, за да придобие имена като Роберт Левандовски, Рафиня, Жул Кунде, Франк Кеси и други. Сега Барселона отново разполага със звезден състав, включително със зашеметяваща нападателна линия в лицето на Рафиня, Усман Дембеле, Ансу Фати, Феран Торес и Роберт Левандовски.

Те изглеждаха повече от впечатляващи в предсезонните прояви и хората на Шави влязоха в сезон 2022/23 в Ла Лига с най-високи амбиции, като се стремят да детронират горчивите съперници на Мадрид както във вътрешното първенство, така и в Шампионска лига.

Едно обаче е да искаш, а друго да можеш. "Блаугранас" не започна по възможно най-добрия начин, след като не успя да победи Райо Валекано в стартовия мач от кампанията, който се състоя на "Камп Ноу".

Вече казахме, че баските са без Оярсабала, а към него в лазарета се присъедини и Микел Меркеланс. Гостите са без Бускетс, който бе изгонен срещу Райо Валекано, а също така и без Кунде, който все още не е регистриран.

Блауграна спечели пет и завърши наравно една от предишните шест срещи с баските.

И двата отбора отбелязаха в четири от последните пет срещи помежду си.

Поглеждайки съставите на съперниците, трудно бихме си представили провал на каталунците в Сан Себастиян. А и коефициентът за успех на Барселона е толкова изкушаващ, че знак "2" изглежда много премерен риск. Нашето предложение е за успех на гостите, с голове в двете врати.

Прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Араухо
Кристенсен
Гарсия
Алба
Гави
Кеси
Педри
Рафиня
Левандовски
Дембеле
Исак
Мендес
Силва
Кубо
Мерино
Субемнди
Рико
Норманд
Субелдия
Елустондо
   
Ремиро
 
Реал Сосиедад (Иманол Алгуасил)

Обоснована прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 1:2

  Сподели
633