Анчелоти: Не бяхме достатъчно свежи


Н. Гавазов

  Анчелоти: Не бяхме достатъчно свежи

63-годишният италиански треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори за победата на своите възпитаници в първия мач на испанското първенство за сезон 2022/2023 над Алмерия (2:1).

"Започнахме слабо мача, футболистите търсеха път напред, а самият мач бе труден поради факта, че нямахме достатъчно свежест, за да играем на скорост. Алмерия игра добре в защита, много стреляхме, но ни бе трудно да открием резултата. През второто полувреме те бяха малко по-уморени, имахме повече контрол и повече възможности.

Голът на Алаба от свободен удар? Статичното положение трябваше да бъде изпълнено от Бензема или Кроос... Но се намеси Алаба, който го реализира много добре. В името на това той дори поиска по-бърза смяна. Но е трудно да се обясни на Карим или Тони, че те не стреляха... Това е шега.

Представянето на новите? Рюдигер направи страхотен мач, той има много опит. Младите футболисти играха така, както трябва. За това, което правят на тренировка, те заслужават да играят. Но на емоционално ниво мачът малко им натежа. Те не показаха качеството, което се видя на тренировките, това е съвсем нормално, те са много млади, а фланелката на Реал Мадрид тежи. Това е цената, която трябва да платим и ние сме щастливи да я платим, защото имаме такива играчи на наше разположение. Отстраних Камавинга от мача, защото той имаше предупреждение и не исках да играя с десет човека“, заяви Анчелоти.

  Сподели
401