Барселона - Райо Валекано: Отмъщението


Н. Гавазов

Барселона - Райо Валекано: Отмъщението

Барселона - Райо Валекано

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 13.08.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Алехандро Хернандес

 

Барселона и Райо Валекано ще затворят съботната програма на стартовия кръг на Примера дивисион. Да припомним, че през пролетта столичани постигнаха победа тук с 1:0, така че двубоят крие много интрига относно това как ще започнат каталунците новата си кампания.


"Блаугранас" се провали на всички фронтове през миналия сезон, което накара босовете да действат на летния трансферен пазар. И трябва да кажем, че каталунците бяха най-активният отбор на пазара в цяла Европа (по отношение на похарчени пари), подписвайки с множество играчи от висок профил между двата сезона.

Роберт Левандовски е най-голямото име, което пристига на "Камп Ноу" този сезон, но трябва да споменем и хора като Рафиня, Франк Кеси, Андреас Кристенсен, Жул Кунде и Маркос Алонсо, наред с други. И добавяйки здравия Усман Дембеле, възстановения Ансу Фати, играчи като Пиер-Емерик Обамеянг и Мемфис Депай отпред, както и Френки де Йонг в центъра на парка, получаваме отбор, който наистина е способен да предизвика Реал Мадрид в битката за титлата.

И този положителен импулс се усети в предсезонните приятелски срещи, в които Барселона бе впечатляваща, побеждавайки Интер Маями, Реал Мадрид и Ню Йорк Ред Булс, и завърши наравно с Ювентус в четири мача на американска земя. Отборът се завърна у дома през миналия уикенд, за да проведе мача за Купа "Гампер" срещу мексиканския УНАМ Пумас. Мексиканците напуснаха стадиона с шест гола в мрежата си, което е много позитивно.


Райо Валекано като цяло направи добър сезон и изпълни задачата за запазване на мястото си в елита. Столичани заеха 12-то място и може би щяха да попаднат в топ 10, ако не бе лошата им серия през втората част от миналогодишната кампания. Клубът не бе активен на трансферния пазар. Бяха осъществени няколко нискобюджетни сделки, като най-впечатляващ бе трансферът на халфа Унай Лопес за 4 милиона евро от Атлетик Билбао. Това лято мадридчани изиграха шест приятелски срещи, в които допуснаха само едно поражение – от Фрайбург (0:3). В предишните пет мача отборът нямаше загуба, записвайки три равенства и две победи.

Гостите нямат кадрови проблеми. Интересна е ситуацията в Барселона, тъй като заради правилата за финансовия феърплей клубът не може да регистрира Левандовски, Андреас Кристенсен, Жул Кунде, Рафиня и Франк Кеси. Усман Дембеле и Серхи Роберто подновиха договорите си, но също предстои да бъдат регистрирани. Нико Гонзалес вероятно ще пропусне мача, тъй като е готов да се присъедини към Валенсия под наем. Въпреки че е свързван с напускане, Мемфис Депай може да се появи в игра, по преценка на Шави
Няма контузени или наказания за отбора на Шави, който се насочва към мача.


Като цяло Барселона има 11 победи, 1 равенство и 2 поражения в предишните 14 домакинства срещу Райо Валекано.


Барселона ще бъде силно мотивирана да си отмъсти на Райо Валекано, който постигна две победи през миналия сезон. В това отношение очакваме домакините да установят контрол върху мача от първите минути и да се опитат да решат изхода на срещата още през първото полувреме.

Прогноза: Барселона - Райо Валекано 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Райо Валекано (Андони Ираола)
 
Димитриевски
   
Балиу
Суарес
Катена
Гарсия
Лопес
Кис
Паласон
Трехо
Гарсия
Фалкао
Фати
Обамеянг
Торес
Педри
Бускетс
Де Йонг
Алба
Гарсия
Араухо
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Райо Валекано 2:0

  Сподели
762