Кеси и Кристенсен могат да напуснат Барса


Н. Гавазов

  Кеси и Кристенсен могат да напуснат Барса

Новодошлите в Барселона полузащитникът на Кот д'Ивоар Франк Кеси и датският защитник Андреас Кристенсен могат да напуснат клуба безплатно, ако не бъдат регистрирани като каталунски играчи преди съботния мач 1 от Ла Лига срещу Райо Валекано, съобщава ESPN.

Кеси и Кристенсен се присъединиха към Барселона със свободен трансфер това лято. Котдивоарецът игра преди това в Милан, а датчанинът игра в Челси. Три дни преди началото на испанското първенство те все още не са получили статут на картотекирани футболисти на каталунците.

Съобщава се, че в договорите на играчите има опция, която им позволява да напуснат отбора безплатно, ако не бъдат картотекирани преди първия мач на Барселона в Ла Лига.

Други новодошли при каталунците Роберт Левандовски, Рафиня и Жул Кунде, както и подписалите нови договори с отбора Серхи Роберто и Усман Дембеле също все още не са регистрирани. Ситуацията при Кеси и Кристенсен обаче е различна, тъй като и двамата играчи преминаха в Барселона със свободни трансфери.

Според източника няма предпоставки за напускането на Кеси и Кристенсен. Президентът на каталунците Жоан Лапорта обещава, че новите ще бъдат картотекирани навреме. В най-лошия случай Барселона ще разговаря с агентите на играчите, призовавайки новодошлите да не напускат отбора, тъй като регистрацията на играчи е възможна до края на август.

  Сподели
769