Лийдс включил санкции по трансфера на Рафиня


Н. Гавазов

  Лийдс включил санкции по трансфера на Рафиня

По време на преговорите за трансфера на бразилеца Рафиня, Барселона е поискала от Лийдс специални условия, които са били отхвърлени, твърди The Athletic.

Представители на каталунския клуб, притеснени от ситуацията с регистрацията на нови играчи, попитаха втората страна дали може да изчака, докато Барселона успее да плати за новодошлия и да го регистрира. Ситуацията стигна до там, че каталунците предложиха да се договорят за трансфера законно през летния трансферен период, но реалният трансфер трябва да бъде осъществен през следващия прозорец, през януари.

Лийдс не се съгласи с подобни условия и настоя по-голямата част от парите да бъдат платени предварително, а също така включи клауза в споразумението за възможни неустойки за Барселона. Ако каталунците не спазят крайния срок за плащане, те ще загубят допълнителни 10 милиона евро.

The Athletic отбелязва, че се е свързал с Барселона относно наличната информация, но от клуба са отказали коментар по този въпрос. "Блаугранас" все още не са регистрирали нито един от своите новобранци през лятото, включително Роберт Левандовски и Рафиня.

  Сподели
553