Севиля потопи жълтата подводница и вече е шести


Н. Гавазов

Севиля потопи жълтата подводница и вече е шести

Севиля и Виляреал сътвориха на „Рамон Санчес Писхуан" истински трилър в мач от 33 кръг на Примера Дивисион, в който андалусците постигнаха победа с 3:2. Благодарение на трите точки, отборът воден от Грегорио Мансано се върна на шестото място в класирането и има реални шансове за класиране в евротурнирите догодина. Головете за победителите отбелязаха Ракитич, Негредо и Ромарик, а за „жълтата подводница" точни бяха Марчена и Роси.

Севиля поведе в деветата минута, след изпълнение на пряк свободен удар на границата на наказателното поле на Виляреал, даден за нарушение на Мусачио срещу Зокора. Изстрелът на Иван Ракитич изпрати коженото кълбо над стената и нещастния вратар Диего Лопес успя само да изгледа как топката влиза в мрежата му.

В 14-та минута домакините удвоиха преднината си, благодарение на чудесния гол на Алваро Негредо, след асистенция от страна на Пероти. Авторът на второто попадение бе най-активен от андалусците и до края на полувремето на няколко пъти застраши вратата на Лопес.

През втората част играчите на Виляреал се активизираха и голът не закъсня. В 56-та минута Катала от границата на наказателното поле намери по прекрасен начин Марчена, който изпрати топката в долния ъгъл за 1:2.

Това доведе до промяна в тактическата постройка на Севиля и само три минути след смяната на Родри с Ромарик, резервата върна двата гола преднина за своя отбор, след като промуши топката между краката на Лопес.

Пет минути по-късно Виляреал успя да отговори чрез хубав гол на Джузепе Роси, който на границата на наказателното поле получи топката от Касорла, завъртя се и от място стреля.

Всички надежди на гостите да постигнат обрат обаче се изпариха, когато в 85-та минута Марчена бе изгонен за ненужен фал на Пероти. В крайна сметка, така завърши мача. Севиля е с 49 точки и дели шестото място с Атлетико Мадрид, а Виляреал остава четвърти с 57 точки в актива си.

 

  Сподели
174