Хихон излъга Еспаньол, Баптища носи ценна победа на Малага


В. Мухарски

Хихон излъга Еспаньол, Баптища носи ценна победа на Малага

Спортинг Хихон победи Еспаньол с минималното 1:0 в срещата от 33-ти кръг на Ла Лига. Загубата отдалечи възпитаниците на Маурисио Покетино от местата, даващи право на участие в Лига Европа.

През първата част играчите на Хихон имаха две добри положения за гол, но стражът на гостите отрази удари на Егурен и Камени. След почивката се откри отличен шанс пред играчите на Еспаньол. В 60-ата минута Пабло Освалдо засече с глава центриране на Чика, но стражът на домакините се справи със ситуацията. Така се стигна до 70-ата минута, когато Начо Ново се възползва от грешка на Раул Родригес и се разписа за крайното 1:0.

В друга среща от кръга Майорка победи Хетафе с 2:0. В 25-ата минута, след центриране от корнер, Жозе Карлуш Нунеш бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата на гостите за 1:0. В 67-ата минута отново след изпълнение на ъглов удар падна и втория гол в срещата. Негов автор бе резервата Аки Йенага, който се разписа с глава, оформяйки крайния резултат.

В същото време Малага спечели гостуването си Расинг Сантандер. В 18-ата отборът на Расинг бе близо до гола, след като Хосе Рондон нацели гредата. Играчите на Малага все пак стигнаха до попадение, дело на звездата на отбора Жулио Баптища в 31-ата минута. В 34-тата Жулио Баптища изпълни задна ножица, а Себастиан Фернандес довкара топката в мрежата за 2:0. В 73-ата минута домакинте все пак стигнаха до почетно попадение, дело на Розенберг.

В друг мач от 33-ти кръг на Ла Лига Еракулес се наложи над Депортиво Ла Коруния с минималното 1:0. Автор на единственото попадение бе Гомеш след 1 час игра на "Хосе Рико Перес".

  Сподели
181