Вдъхновен Реал смачка прилепите в мач с 9 гола (видео)


В. Мухарски

Вдъхновен Реал смачка прилепите в мач с 9 гола (видео)

Реал Мадрид разгроми като гост Валенсия с 6:3 в мач от 33-ти кръг на Ла Лига. Само няколко дни след като спечелиха дербито с Барселона, възпитаниците на Жозе Моуриньо нямаха проблем и срещу "прилепите". Португалският наставник остави на пейката голяма част от звездите си, в това число Кристиано Роналдо, Месут Йозил, Чаби Алонсо, Марсело и Пепе. Дебют за мадридчани направи младият защитник Начо Фернандес.

В 17-ата минута бе първата по-интересна ситуация, когато Пабло опита центриране в полето на Реал, но Икер Касийяс боксира. В 20-ата минута Кака пусна към Бензема, който с мощен шут нацели гредата. В 23-ата минута Игуин намери Бензема, който без проблеми се разписа за 1:0. В 31-ата минута Игуаин се възползва от грешка на защитник на домакините и покачи на 2:0. Пет минути преди края на първата част, хубава атака преминала през Бензема и Игуаин завърши с центриране към Кака, който направи резултата класически.

Само 120 секунди по-късно, този път Кака върна жеста и намери добре Игуаин, който се разписа за 4:0. "Белият балет" продължи да доминира и след почивката. В 53-ата минута Гонсало Игуаин оформи своя хеттрик, след като се възползва по възможно най-добрият начин от хубавия пас на Кака. В 57-ата минута отново Игуаин вкара топката в мрежата, но съдията реши да отмени гола. Малко по-късно домакините все пак стигнаха до попадение, дело на Солдадо.

Време за малко радост в щаба на Валенсия нямаше, защото още в следващата атака, Кака за шести път вгорчи живота на "прилепите" за 1:6. Десет минути преди края на срещата, Хонас намали на 2:6, а в 85-ата минута Жорди Алба оформи крайното 3:6 за Реал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
164