Лапорта: Всички са оптимисти за Дембеле


Н. Гавазов

 Лапорта: Всички са оптимисти за Дембеле

Президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че клубът е отправил оферта към Усман Дембеле и очаква отговор от френския футболист.

Напомняме, че каталунците предложиха на Дембеле договор до юни 2024 години, но играчът дълго време не приемаше условията на клуба. Първият пробив се случи в началото на седмицата, когато лично старши-треньорът на отбора Шави Ернандес проведе среща с агента на играча. Вчера пък се разбра, че страните са доближили позициите си и сега се разделят само от някои малки въпроси относно финансовата част.

“Ценим Усман и е факт, че в края на миналия сезон той игра на много високо ниво. Старши треньорът е доволен от него. Въпросът опира изключително до финансите. Съобщихме му какво предлагаме, но неговият отговор не беше нито положителен, нито отрицателен. Спокойни сме. Имаме контакт. Ако Дембеле приеме офертата ни, ще остане. Но сега всички страни са настроени оптимистично", обясни Лапорта.

Ръководителят на Барселона взе отношение и по ситуацията с Роберт Левандовски, който желае да се присъедини към испанския колектив, но среща неразбиране от страна на Байерн Мюнхен.

“Левандовски? Много футболисти искат да играят в Барселона, но техните клубове имат свое мнение по въпроса и всичко това е част от преговорния процес. Разбира се, че Левандовски е нападател от световна класа, но ще бъда сдържан в коментарите си по темата. Оценяваме публичното заявеното от него желание да дойде при нас. Поласкани сме, но трябва да се отнасяме с уважение към Байерн (Мюнхен), който е един от най-големите клубове в света", коментира босът.

  Сподели
211