Валверде: Винаги е голяма чест да тренираш Атлетик


Н. Гавазов

 Валверде: Винаги е голяма чест да тренираш Атлетик

58-годишният Ернесто Валверде, който оглави Атлетик за трети път в своята треньорска кариера, говори за отношението си към баския клуб и мотивацията по време на пресконференция на стадион "Сан Мамес".

"Да тренираш Атлетик винаги е голяма чест. Този клуб означава много за мен. И знам какво означава това не само за Билбао, но и на други места по света. Реших да се върна, защото смятам, че е вълнуващо предизвикателство и достатъчно предизвикателно, за да го приема. Ще работим и ще се постараем феновете да се гордеят с отбора, да могат да се идентифицират с него. Имаме добър отбор, с който да работим, и това ще направим. Има дълъг път до началото на сезона и да се уверим, че всичко ще е на ниво“, заяви Валверде.

В средата на 90-те Валверде играе за Атлетик като играч, има 170 мача и вкарва 44 гола. Впоследствие той започва своята треньорска кариера в клуба от Билбао, първо като помощник, а след това и като старши -треньор (2003-2005). По-късно Ернесто работи с Еспаньол, Олимпиакос, Виляреал и Валенсия, а през 2013 г. застава за втори път начело на Атлетик.

  Сподели
239