Стана ясно защо Кроос бави новия договор


Н. Гавазов

 Стана ясно защо Кроос бави новия договор

Реал Мадрид направи предложение на полузащитника Тони Кроос за удължаване на договора с една година до 2024 г. Футболистът призова да не се бърза, което предизвика известна изненада за клуба, съобщава AS.

Настоящият договор на Кроос с Реал Мадрид изтича в края на следващия сезон, на 30 юни 2023 г. Според източника, ръководството на мадридчани е предложило на Тони предварително да удължи споразумението, но германецът е предпочел да не подписва нищо сега и да изчака края на сезона, за да оцени след това собствената си полза за отбора и мнението на клуба по този въпрос. Кроос иска да остане само ако осъзнае, че все още има какво да предложи на отбора на терена, а също и ако Реал Мадрид прецени приноса му в играта за достатъчен.

В края на настоящия договор Кроос ще навърши 33 години.

Германският национал има три варианта пред себе си: да остане в Реал Мадрид, да премине в по-скромен отбор или да сложи край на кариерата си, което е малко вероятно да се случи. Кроос отбеляза три гола и даде три асистенции в 44 мача във всички турнири през миналия сезон.

  Сподели
454