Реал пречупи Барса след 120 минути и взе Купата на Краля


Т. Михайлов

Реал пречупи Барса след 120 минути и взе Купата на Краля

Реал Мадрид спечели Купата на Краля за 18-ти път в своята история, побеждавайки с 1:0 Барселона след продължения. Единственото попадение отбеляза суперзвездата на Лос Меренгес Кристиано Роналдо, който бе точен в 102-ата минута с глава. Двата отбора си разделиха по едно полувреме като през първата част столичани надиграха съперника си, който не създаде нищо опасно пред Касияс. Каталунците обаче атакуваха повече след почивката.

В сравнение с първата среща, Жозе Моуриньо направи две смени, като едната беше принудителна. Вместо изгонения в миналия мач Албиол се появи Арбелоа, а в атака Специалния заложи на Роналдо, оставяйки в резерв Бензема, предпочитайки да играе с Йозил от самото начало на двубоя. Барселона също започна двубоя променена. На вратата застана Пинто, който проведе всичките срещи в турнира за Купата на Краля, а на мястото на Пуйол в центъра на отбраната се оказа Масчерано.

Още в 12-ата минута Роналдо пробва късмета си с удар от малък ъгъл след пас на Йозил, но защитник на Барса изчисти. В 30-ата минута португалецът имаше нов златен шанс, но не уцели добре топката. Малко по-късно Кристиано бе изведен срещу Пинто, но вратарят хвана ниския му удар. Минута преди почивката след центриране на Йозил Пепе надскочи Алвеш, но стреля в гредата.

През втората част Барселона бе променен. В 48-ата минута Иниеста опита да си изпроси дузпа, падайки в наказателното поле, но съдията не се подведе. В 65-ата минута Меси стреля над вратата, а в 69-ата Педро реализира след пас на Лео, но при положение на засада. Последваха две спасявания на Касияс след опасни удари на Меси и Педро. В 90-ата минута Пинто спаси опасен шут на Ди Мария.

В първото продължение Реал имаше по-добрите положения. И двете бяха създадени от Роналдо, който първо застраши Пинто с удар по диагонала, но 102-ата португалецът надскочи Корея след остро центриране на Ди Мария и намери мрежата за 1:0. Барса не можа да застраши Касияс до края. В 120-ата минута Ди Мария бе изгонен за втори жълт картон, но триумфът остана за Реал.

  Сподели
178