Лапорта: Барса е болид, запалихме го, но не потеглихме


Н. Гавазов

 Лапорта: Барса е болид, запалихме го, но не потеглихме

Жоан Лапорта сравни Барселона с автомобил от Формула 1.

"Ние сме в много деликатно финансово положение. Барса е болид от Формула 1 и я намерихме без гориво и с блокиран двигател.

Всяка друга компания вече щеше да бъде разпусната и партньорите трябваше да внесат парите си, но ние казахме "не" и започнахме да работим, намалявайки дълга, намалявайки заплатите, получавайки повече приходи от спонсорство, включително чрез сделки със световни марки като Spotify. И работим, за да получим финансиране за Espai Barça (ремонт на Камп Ноу и други клубни съоръжения).

Успяхме да запалим колата, но тя не тръгна и помислихме да активираме механизми за възстановяване на икономиката на клуба с активите, с които разполагаме. Целта е Барса винаги да принадлежи на членовете на клуба. Казах това в Сената и докато аз съм президент, Барса винаги ще принадлежи на сосьос.

Ще имаме отново собствени средства, ще можем да изплащаме дълга по разумен начин, ще можем да инвестираме в нашите тимове. Завеждаме колата до пит стопа, за да направим някои корекции, след това изпращаме колата в стартовата решетка и отиваме на състезанието, за да го спечелим.

Искаме Барса да може да се конкурира с клубните държави, собственост на милионери. Ако продължим да търпим загуби, нашите конкуренти и хора на власт в различни организации ще поставят много препятствия по пътя ни“, заяви Лапорта.

  Сподели
563