Дузпи в Ел Класико 2 ще определят носителя на Купата на Краля


Т. Михайлов

Дузпи в Ел Класико 2 ще определят носителя на Купата на Краля

Барселона - Реал Мадрид
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 20.04.2011
Час: 22:30
Съдия: Алберто Ундиано Майенко


Реал Мадрид и Барселона ще оспорват Купата на Краля във второто от 4-те поредни мегадербита, които двата тима ще изиграят само в рамките на 18 дена. В събота на “Сантяго Бернабеу” мачът за първенство остана без победител след голове на Меси и Роналдо от дузпи, но “белите” показаха, че са си взели урок от онова 0:5 през есента и бяха равностойни на съперника си.

На неутралния терен на “Местая” Реал ще преследва 17-ата си Купа на Краля, която ще е и първа от далечната 1993 година. Тогава Лос Меренгес побеждават Реал Сарагоса на същия стадион. През 2004 пък е последният финал за “белия балет”. Този път Сарагоса бие след продължения с 3:2 на “Монжуик”. Иначе пътят на Реал до финала тази година мина през Мурсия, Леванте, Атлетико Мадрид и Севиля като Роналдо и компания вкараха общо 20 гола и допуснаха само 4.

С 25 купи във витрината си Барселона е рекордьор в турнира, но също чака дълго време за последната си. В периода 1998-2009 каталунците не успяха да триумфират в турнира, но и това стана след победа над Атлетик Билбао с 4:1. Тогава Лос Кулес постигнаха требъл, нещо към което се стремят и сега, след като титлата в Примера им е почти сигурна. Пътят на Барса до финала мина през Сеута, Атлетик Билбао, Бетис и Алмерия. Меси и компания вкараха 22 гола и допуснаха 5 като срещу Билбао продължиха заради правилото за повече голове на чужд терен.

Барселона и Реал Мадрид са играли общо в 4 финала на Купата на Краля един срещу друг, в които каталунците имат 3 победи. Освен 25 титли те имат и 9 загубени финала, докато при Реал нещата са много по-лоши. “Белите” са загубили цели 19 преки сблъсъка за трофея. Барселона има предимство и във факта, че спечели последните 3 финала, в които игра.

Интересна бе и статистиката в последния мач между съперниците. Лионел Меси вкара първия си гол срещу отбор воден от Жозе Моуриньо, макар и от дузпа. Също от дузпа Роналдо вкара първия си гол в мачовете си с Барселона. На “Сантяго Бернабеу” гостите са си подали точно 817 пъти, което е със 100 повече от мача на “Камп ноу”. Владеенето на топката бе 72/28 за Барса, но ударите във вратата бяха 6:5 в полза на Реал, а корнерите 8:0 за домакините.

Пет футболиста на Реал няма да вземат участие във финала. Това са Ласана Диара, Фернандо Гаго, Педро Леон, Серхио Каналес и Раул Албиол. Първите двама са с контузии, а последният е наказан след червения си картон в събота. Капитанът на Барса Карлес Пуйол попадна в групата за мача, въпреки че напусна с контузия преди 3 дни. Адриано Корея също е възстановен. Липсва само Абидал, който бе опериран.

Както се видя изредените по-горе статистики нямаха никакво значение за получилия се резултат на “Сантяго Бернабеу”. Класико 2 ще има по-голям заряд от предишното, тъй като залогът тук е спечелването на трофей. Барселона е лек фаворит, още повече, че мачът е на неутрален терен, но пък Реал сякаш заличи страха си от каталунците, успявайки да изравни с човек по-малко. Жозе Моуриньо знае как се печелят финали. Титлата обаче ще се реши след дузпи, тъй като в редовното време ще има ново равенство.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

02 април Виляреал - Барселона 0:1 (Примера)
06 април Барселона - Шахтьор Донецк 5:1 (Шампионска лига)
09 април Барселона - Алмерия 3:1 (Примера)
12 април Шахтьор Донецк - Барселона 0:1 (Шампионска лига)
16 април Реал Мадрид - Барселона 1:1 (Примера)

Реал Мадрид:

02 април Реал Мадрид - Спортинг Хихон 0:1 (Примера)
05 април Реал Мадрид - Тотнъм 4:0 (Шампионска лига)
09 април Атлетик Билбао - Реал Мадрид 0:3 (Примера)
13 април Тотнъм - Реал Мадрид 0:1 (Шампионска лига)
16 април Реал Мадрид - Барселона 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Реал Мадрид

210 мача
82 победи за Барселона
43 равенства
85 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 355:339 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.85
Равен - 3.75
Реал Мадрид - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.87
Равен - 3.75
Реал Мадрид - 3.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201