Реал и Барса не се победиха в първия мегаспектакъл


В. Мухарски

Реал и Барса не се победиха в първия мегаспектакъл

Реал Мадрид и Барселона завършиха наравно при резултат 1:1 в считания за най-интересен мач в цяла Европа. "Каталунците" откриха резултата с гол от дузпа на звездата на отбора Лео Меси. Възпитаниците на Жозе Моуриньо играха известно време с човек по-малко след червен картон на Раул Албиол. В 82-рата Кристиано вкара също от 11-метров наказателен удар.

Както по-рано futbol-tv.com информира читателите си, капитанът на Барса Карлес Пуйол излезе като титуляр в мача от 32-ри кръг на Ла Лига. Това не се бе случвало близо три месеца, след като той лекуваше контузия, но в днешната среща Джосеп Гуардиола разчита на него.

Срещата започна с териториялен натиск на Барселона. Играчите на Реал чакаха своя шанс и предимно контраатакуваха при всяка една по-удобна възможност. Първата по-интересна ситуация се откри пред Кристиано Роналдо в 10-ата минута. Португалската звезда стреля от фаул, но Виктор Валдес се справи с положението.

След 19 минути игра, зрителите на "Сантиаго Бернабеу" станаха свидетели и на опасна атака на гостите. Андрес Иниеста намери по отличен начин Лео Меси, но опитът за прехвърлящ удар бе париран от Икер Касийяс.

В 22-рата минута Бензема с техничен шут изненада Валдес и успя да спечели корнер. Малко по-късно Роналдо обстрелва с глава стража на Барса, но без резултат. В 26-ата минута Давид Вийя се строполи в наказателното поле на домакините, след сблъсък с Касийяс, но съдията подмина спорното положение.

Минута преди края на първата част, невероятна атака на Барса завърши с удар на Меси, който обаче бе спасен от стража на Реал. В края на полувремето Адриано Корея изби от голлинията удар с глава на CR7.

След почивката двата тима продължиха с атрактивния футбол. В 50-ата минута удар на Роналдо от фаул като по чудо не влезе във вратата на Валдес, а вместо това попадна право в гредата. В следващата минута събитията на терена се пренесоха в другата част на стадиона. Раул Албиол събори Давид Вийя в наказателното поле на домакините и съдията изгони играча на Реал и посочи бялата точка. Лео Меси превърна дузпата в гол и даде преднина на своя тим.

В 58-ата минута капитанът на "синьо-червените" напусна принудително. Влезналия като резерва за мадридчани Адебайор изпусна добро положение, след като не успя да увладее хубав пас на Роналдо. В 78-ата минута нов удар от фаул на Кристиано мина много близо до вратата, пазена от Валдес. Така се стигна до 81-ата минута, когато Даниел Алвеш спъна Марсело в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, този път пред вратата на "каталунците". Роналдо се разписа и по този начин оформи крайния резултат.

  Сподели
181