Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано – Леванте
Дата: 20.05.2022 г.
Час: 22:00

Райо Валекано беше със статут на новак през настоящия сезон, като "пчелите“ постигнаха целта си и ще играят в елитната Примера и през идната кампания. Столичани имат 42 точки и са на 12-то място в класирането. В предишния кръг Райо отстъпи с 1:2 на гости на борещия се за оцеляване състав на Майорка.

Въпреки че записа втора поредна домакинска победа и общо седма до момента, Леванте напуска елитната Ла Лига след поредица от сезони сред най-добрите. В предишния кръг валенсианци се наложиха с 3:1 над последния Алавес. Целта пред "жабките“ ще е да се върнат максимално бързо обратно във висшия ешелон. Леванте приключва сезона на предпоследното 19-то място, като в момента има 32 точки.

Прогноза: Райо Валекано – Леванте 2:1


Валенсия – Селта Виго
Дата: 21.05.2022 г.
Час: 18:30

Валенсия записа осми последователен двубой без успех в първенството. В предишния кръг "прилепите“ 1:1 на гости на Еспаньол. Възпитаниците на Хосе Бордалас са 11-ти и имат 45 пункта, като "лос че“ изпраща разочароваща кампания, която можеше да има коренно различен завършек, но Валенсия загуби финала за Купата на Краля срещу Бетис.

Селта записа втора поредна домакинска победа и общо 12-та на сметката си. Преди седмица "небесносините“ се наложиха с 1:0 у дома над Елче. Така галисийци събраха 46 точки и са на 10-та позиция в таблицата.

Прогноза: Валенсия – Селта Виго 2:2


Елче – Хетафе
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 18:30

Макар че е в серия от три поредни загуби, отборът на Елче свърши своята работа и ще играе в елитната Примера Дивисион и през следващата кампанията. Отборът от едноименния град се намира на 15-то място в класирането и има 39 точки. В предишния кръг валенсианци отстъпиха с 0:1 на гости на Селта, но поражението няма да се окаже фатално за Елче, тъй като тимът има по-добри показатели в директните двубои с другите състави, които се борят за оцеляване.

Идентична е ситуацията и при Хетафе. Възпитаниците на Кике Санчес Флорес също имат 39 пункта, като са на 14-то място в колоната. Клубът от покрайнините на Мадрид пък е в серия от четири последователни равенства последното от които беше 0:0 у дома срещу гранда Барселона.

Прогноза: Елче – Хетафе 1:1


Алавес – Кадис
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 21:00

Алавес се прощава са Ла Лига, след като баските ще завършат този злощастен за тях сезон на последното 20-то място и имат 31 точки. Целта пред "синьо-белите“ ще е да се завърнат в елитната дивизия максимално бързо. В предишния кръг Алавес инкасира шеста поредна загуба като гост, отстъпвайки с 1:3 на Леванте, който също изпада в Сегунда.

Кадис успя да измъкне важна точка при домакинството си на шампиона Реал Мадрид за крайното 1:1. Андалусци трябва да спечелят на всяка цена последният си двубой, тъй като в момента се намират в зоната на изпадащите с актив от 36 точки, с колкото е Майорка, и на точка от Гранада. Освен това "лос амарийос“ трябва да се надяват някой от тези два отбора да сбърка в последния кръг.

Прогноза: Алавес – Кадис 0:1


Гранада – Еспаньол
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 21:00

Гранада не успя да си гарантира спокойствие преди последния кръг от сезона. Преди седмица "рохибланкос“ прекъснаха серията от две поредни победи, отстъпвайки с 0:2 на гости на коравия Бетис. Така преди последния ден от кампанията южняците имат 37 точки и са като измежду тези три състава ще стане ясно кой е последният изпадащ отбор. Торенте, Рочина и Нева са аут.

Еспаньол беше със статут на новак през настоящия сезон, като "папагалчетата“ постигнаха целта си и ще играят в елитната Примера и през идната кампания. Каталунците имат 41 точки и са на 13-то място в класирането.

Прогноза: Гранада – Еспаньол 2:0


Осасуна – Майорка
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 21:00

След три поредни равенства Осасуна допусна загуба в предишния кръг, отстъпвайки с 0:2 на гости на Атлетик Билбао. Това беше и пети последователен двубой без победа за хората на Хагоба Арасате. Въпреки това Осасуна доиграва сезона без напрежение, тъй като не се бори за нищо. Осасуна е на 9-то място и има 47 точки.

Не така стоят обаче нещата при състава на Майорка. В предишния кръг клубът от Балеарските острови вкара гол в добавеното време за крайното 2:1 над Райо Валекано, за да може кръг преди края на сезона в Ла Лига да запази шансове за оцеляване. "Пиратите“ имат 36 точки и заемат спасителното 17-то място, като със същия актив е Кадис, а с точка повече е Гранада. Така някой измежду тези три тима ще е последният, който ще изпадне към посока Сегунда.

Прогноза: Осасуна – Майорка 2:1


Севиля – Атлетик Билбао
Дата: 22.05.2022 г.
Час: 23:00

Гол пет минути преди края на гарантира мястото на Севиля в груповата фаза на Шампионската лига. "Рохибланкос“ завършиха наравно – 1:1, на гости на Атлетико Мадрид. Ремито беше четвърто поред за селекцията на Хулен Лопетеги, а с него андалусци имат 67 точки и са 4-ти, с три повече от градския съперник Бетис, но и с предимство в директните двубои. Севиля можеше да се представи далеч по-добре през текущата кампания, но равенствата – 16 до момента, се оказаха решаващи за мястото на тима в Примера.

Атлетик Билбао продължава да се надява, че ще хване последния влак за европейските клубни турнири. В предишния кръг баските се наложиха с 2:0 у дома над Осасуна, като по този начин играчите на Марселино Гарсия Торал имат 55 точки, като са на 8-ма позиция, и кръг преди края са с точка по-малко от Виляреал. Раул Гарсия и Нико Уилиямс са аут.

Прогноза: Севиля – Атлетик Билбао 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
638