Барса с лесна победа, но основен играч се контузи (видео)


FUTBOL-TV

Барса с лесна победа, но основен играч се контузи (видео)

Барселона почти сигурно си осигури второто място в крайното класиране на Ла Лига с третия си пореден успех, който постигна. Каталунците надвиха Селта с 3:1 в мач, който и двата отбора играеха само за своята чест с наближаващия край на сезона.

В средата на втората част обаче домакинските привържениците изживяха стресов момент. Гави и Араухо се удариха тежко с глави, а уругваецът беше откаран с линейка, вероятно в безсъзнание. По-късно официалният сайт на клуба съобщи, че той е получил комоцио и е закаран в болницата за превантивни изследвания. 

След половин час игра Усман Дембеле проби отдясно, прати топката в наказателното поле, къде тя попадна у непокрития Мемфис Депай и нидерландецът не сбърка за 1:0.

Успехът на практика бе осигурен още през първата част, когато Мемфис Депай и Пиер-Емерик Обамеянг вкара две попадения, а каталунците се оттеглиха на почивка при резултат 2:0.

Авансът от три чисти гола за Барселона не се запази дълго, тъй като Яго Аспас върна едно попадение за Селта в 50-ата минута. Седем минути по-късно Селта остана с човек по-малко, след като влезлият като резерва Жейсон Мурийо получи директен червен картон за нарушение срещу Депай на границата на наказателното поле.

В 77-ата минута Барселона стигна до четвърти гол чрез Рики Пуч, но попадението му беше отменено поради засада. До края Ансу Фати искаше дузпа, но тя не бе отсъдена, след намеса на ВАР.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
357