Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион

Валенсия – Бетис
Дата: 10.05.2022 г.
Час: 20:00

Може да се каже, че сезонът за Валенсия не е добър. "Прилепите“ можеха да го спасят, като спечелят финала за Купата на Краля, но загубиха двубоя за трофея след изпълнение на дузпи именно срещу предстоящия съперник. В момента "лос че“ е на 10-то място и има 44 точки, като е в серия от шест последователни двубоят без успех. В предишния кръг Валенсия завърши 0:0 на гости на Атлетик Билбао. Гиямон е наказан, а Паулища е контузен.

Бетис спечели Купата на Краля преди няколко седмици, но "зелено-белите“ трудно ще успеят да завършат в Топ 4 и да играят в Шампионската лига наесен. В момента севилци са на 5-та позиция и имат 58 пункта, като са на шест от Атлетико Мадрид, а до края на сезона има още три кръга. В предишния възпитаниците на Мануел Пелегрини отстъпиха драматично с 1:2 от Барселона след допуснат гол дълбоко в добавеното време и направиха четвърти пореден мач без успех в Примера. Браво, Камараса и Монтоя са аут.

Прогноза: Валенсия – Бетис 1:2


Гранада – Атлетик Билбао
Дата: 10.05.2022 г.
Час: 21:00

Борещият се за спасение тим на Гранада прекъсна серията от пет поредни мача без победа и през уикенда "рохибланкос“ записаха най-изразителния си успех за кампанията, разбивайки с 6:2 като гости може би основния си претендент за оцеляване Майорка. Победата измъкна андалусци от опасната зона, като в момента Гранада е на спасителното 17-то място и има 34 точки, но е само на две от първия от отборите под чертата. Ескудеро, Суарес, Торенте, Рочина и Нева са с травми за домакините.

Атлетик Билбао продължава да вярва, че ще успее да хване последния влак за зона "Европа“. В последния си мач от първенството "лъвовете“ направиха 0:0 у дома срещу Валенсия. В момента баските са на 8-мо място и имат 52 пункта, като дишат във врата на Виляреал, който е 7-ми. Треньорът Марселино Гарсия Торал не може да разчита единствено на Сансет.

Прогноза: Гранада – Атлетик Билбао 2:3


Алавес – Еспаньол
Дата: 11.05.2022 г.
Час: 20:00

Слабата серия на Алавес далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато баските инкасираха пета поредна загуба в гостуване. Този път "синьо-белите“ паднаха с 0:4 от Селта. Поражението остави селекцията на Хосе Мендилбар под чертата, като Алавес е на последното 20-то място, с 28 точки и три кръга преди края на сезона е на шест от спасението. Наваро е наказан за домакините.

Новакът Еспаньол прекъсна серията от три поредни загуби, но каталунците отново не победиха и в предишния кръг завършиха 1:1 у дома с Осасуна. В момента "папагалчетата“ са на 13-то място и имат 40 точки, като може да се каже, че изпълниха целта си и ще играят в елитната дивизия и през следващия сезон.

Прогноза: Алавес - Еспаньол 2:1


Осасуна – Хетафе
Дата: 11.05.2022 г.
Час: 20:00

Осасуна доиграва сезона без напрежение и защитавайки честта си. Северняците са в серия от две поредни ремита, като в предишния кръг хората на Хагоба Арасате направиха 1:1 на гости на Еспаньол. Осасуна е на 9-то място в подреждането и има 46 точки, като отборът е с илюзорни шансове за място в зона "Европа“. Аресо е аут.

Хетафе пък направи второ поредно нулево реми, като в предишния кръг съставът от покрайнините на Мадрид подели точките с новака Райо Валекано. Играчите на Кике Санчес Флорес заемат 15-та позиция и имат 37 пункта, като три кръга преди края на сезона са на пет точки от първия от отборите под чертата. Митрович е наказан, а Мата е с контузия.

Прогноза: Осасуна – Хетафе 1:0


Севиля – Майорка
Дата: 11.05.2022 г.
Час: 21:30

Гол в 95-ата минута спаси Севиля от поражение срещу Виляреал. "Рохибланкос“ завършиха при резултат 1:1, а след този двубой селекцията на Хулен Лопетеги е на 3-то място в колоната и има 65 точки и по всичко личи, че южняците ще успеят да си гарантират и на практика участието в Шампионската лига наесен. Марсиал, Рекик, Фернандо и Сусо продължават да са в лазарета на домакините.

Новакът Майорка инкасира втора поредна загуба и общо осма за последните си десет мача в Ла Лига. Преди седмица "пиратите“ претърпяха истинско крушение на собствен терен, падайки с 2:6 от основния конкурент в битката за оцеляване в лицето на Гранда. Поражението изпрати клуба от Балеарските острови обратно в зоната на изпадащите, като Майорка не на 18-то място и има 32 точки. Седлар и Грейф са аут.

Прогноза: Севиля – Майорка 3:1


Реал Сосиедад – Кадис
Дата: 12.05.2022 г.
Час: 20:00

Гол в последната минута прекърши и без това малките шансове на Реал Сосиедад за място в Топ 4. В предишния кръг баските отстъпиха изненадващо с 1:2 на гости на предпоследния Леванте, като това беше четвърти последователен двубой без успех за играчите на Иманол Алгуасил. Северняците заемат 6-то място и са с 56 точки на сметката си. Оярсабал, Монреал и Фернандес са контузени за домакините.

Кадис направи много важна крачка към оцеляването. В предишния кръг андалусци надиграха с 3:0 у дома Елче. "Лос амарийос“ имат 35 точки и са отдалечиха на три от опасната зона, като заемат 16-то място в подреждането. Фали и Хароян са с травми за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Кадис 2:0


Райо Валекано – Виляреал
Дата: 12.05.2022 г.
Час: 21:00

Новакът Райо Валекано изпълни целта си и в предишния кръг, като си гарантира и на практика оставане в елитната Примера Дивисион и през следващата кампания. "Пчелите“ нямат загуба вече в четири поредни мача, като в предишния кръг столичани завършиха 0:0 на гости на Хетафе, а точката се оказа напълно достатъчна за Райо, който в момента е с 42 и е на 12-то място в класирането. Савелич и Меркеланс са аут.

Гол в 95-ата минута лиши Виляреал от победа срещу Севиля, а двубоят завърши наравно 1:1. С добавената точка "жълтата подводница“ има 53, като е все така на 7-мо място. Възпитаниците на Унай Емери не могат да си позволят отпускане, ако искат да играят в европейските клубни турнири наесен, тъй като Атлетик Билбао диша във врата на Виляреал. Жерар Морено и Алберто Морено са контузени.

Прогноза: Райо Валекано – Виляреал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
736