Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Реал Сосиедад
Дата: 06.05.2022 г.
Час: 22:00

Въпреки че игра в 2/3 от мача с човек повече, Леванте не успя да се възползва от числовото си преимущество на гости на градския съперник Валенсия, а двубоят завърши наравно 1:1. Ремито остави "жабките“ на последното 20-то място, като четири кръга преди края на кампанията Леванте е с 26 точки и засега е на шест пункта от спасението. Марти, Мустафи, Де Фрутос и Клерк са аут за домакините.

Реал Сосиедад пък не успя да спечели в трети последователен мач, след като в предишния кръг баските направиха 1:1 на гости на Райо Валекано. Така възпитаниците на Иманол Алгуасил изпуснаха две ценни точки в борбата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента северняците а 6-ти и имат 56 пункта, като са на пет зад Атлетико Мадрид. Оярсабал, Монреал и Фернандес са с контузии.

Прогноза: Леванте – Реал Сосиедад 0:2


Майорка – Гранада
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 15:00

Новакът Майорка инкасира пета поредна загуба като гост и общо осма за последните си 10 кръга в Ла Лига. Този път "пиратите“ паднаха с 1:2 на гости на Барселона, като поражението остави състава от Балеарските острови с 32 точки. Засега Майорка се намира на 16-то място, но е само с точка повече от предстоящия съперник, който е под чертата. Аут за домакините са Коста, Седлар и Грейф.

Гранада пък се спаси от загуба след гол в добавеното време при домакинството си на Селта. Двубоят завърши при резултат 1:1, като това беше пети пореден мач за андалусци без успех. В момента "рохибланкос“ са в зоната на изпадащите, като имат 31 точки и са на 18-та позиция. Торенте, Рочина и Нева са с травми.

Прогноза: Майорка – Гранада 1:0


Атлетик Билбао – Валенсия
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 17:15

Коравият тим на Атлетик Билбао записа втора поредна победа в Ла Лига и общо 13-та на сметката си. Преди седмица баските сразиха с 2:0 у дома Атлетико Мадрид. Така играчите на Марселино Гарсия Торал вече имат 51 точки и са на 8-мо място, като продължават да са в оспорвана битка с Виляреал за последното място, което дава право на участие в европейските клубни турнири наесен. Отсъстващи за "лъвовете“ са Сансет и Виялибре.

Валенсия доиграва сезона и в предишния кръг "прилепите“ записаха пети пореден двубой без победа. Този път "лос че“ не успяха да победят у дома последния в класирането Леванте за крайното 1:1. Хората на Хосе Бордалас са 10-ти и имат 43 точки. Аут за гостите е наказаният Гая.

Прогноза: Атлетик Билбао – Валенсия 3:1


Кадис – Елче
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 19:30

Кадис продължава да се бори всячески за мястото си в Примера Дивисион и през следващата кампания. В предишния кръг андалусци спечелиха точка при гостуването си на коравия Севиля за крайното 1:1. Така "лос амарийос“ имат 32 пункта и са на спасителното 17-то място, но първият от отборите под чертата е на дистанция от едва една точка. Контузени за Кадис са Хароян и Андоне.

След две поредни победи Елче направи равенство, като преди седмица отборът от едноименния град стигна до късно реми у дома срещу Осасуна за крайното 1:1. Математически, Елче все още не си е гарантирал на 100% оцеляването, но едва ли "зелено-белите“ ще допуснат такава издънка в оставащите четири кръга. В момента валенсианци са 13-ти и имат 39 точки. Роко е наказан, а с контузии са Гути, Бигас, Верду и Бой.

Прогноза: Кадис – Елче 2:1


Селта Виго – Алавес
Дата: 07.05.2020 г.
Час: 19:30

Непостоянните изяви на Селта продължиха и в предишния кръг, когато галисийци изтърваха победа в добавеното време при гостуването си на Гранада за крайното 1:1. "Небесносините“ имат 40 точки и са на 12-то място в класирането, като може да се каже, че Селта доиграва сезона. Майо е аут за домакините.

Борещият се за оцеляване отбор на Алавес записа втора поредна домакинска победа и общо седма до момента. В предишния кръг баските се наложиха с 2:1 над амбициозния Виляреал, като по този начин играчите на Хосе Мендилбар събраха 28 точки и са на предпоследното 19-то място в класирането. Засега Алавес го делят четири пункта от спасението. Ескаланте и Дуарте са наказани, а Карбайо е контузен.

Прогноза: Селта Виго – Алавес 3:1


Хетафе – Райо Валекано
Дата: 08.05.2022 г.
Час: 15:00

Хетафе записа 12-то равенство в Примера, като в предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид завърши 0:0 у дома срещу новия носител на Купата на Краля Бетис. С добавената точка възпитаниците на Кике Санчес Флроес имат 36, като се намират на 15-то място и четири кръга преди края на сезона са на пет пункта от първия от отборите под чертата. Янкто и Митрович са наказани, а Мата са контузени.

След две поредни победи Райо Валекано направи реми преди седмица, завършвайки 1:1 у дома с коравия Реал Сосиедад. "Пчелите“, които са със статут на новак през текущата кампания, почти си гарантираха оцеляването, тъй като са на десет точки от опасната зона. Отсъстващи за столичани са Савелич и Меркеланс.

Прогноза: Хетафе – Райо Валекано 0:0


Виляреал – Севиля
Дата: 08.05.2022 г.
Час: 17:15

Явно мислейки за реванша на полуфиналите в Шампионската лига срещу Ливърпул, Виляреал допусна изненадваща загуба с 1:2 на гости на предпоследния Алавес. Така "жълтата подводница“ остава с 52 точки, но запази 7-ото си място, което е последното, даващо право на участие в европейските клубни турнири наесен. През седмицата играчите на Унай Емери започнаха вихрено срещу Ливърпул и набързо стопиха изоставането си от първия мач, но в крайна сметка физически не издържаха и паднаха с 2:3 от английския колос. Аут за домакините е Морено.

Амбициозният тим на Севиля записа малко очаквано реми у дома срещу борещия се за оцеляване тим на Кадис за крайното 1:1. "Рохибланкос“ имат 64 точки и са на 3-то място в класирането, като все още не са си гарантирали със сигурност място в Топ 4 в крайното подреждането, което ще им донесе участие в групите на Шампионската лига. Аут за севилци са Марсиал, Рекик, Фернандо и Сусо.

Прогноза: Виляреал – Севиля 2:2


Еспаньол – Осасуна
Дата: 08.05.2022 г.
Час: 19:30

Новакът Еспаньол инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в Примера. Този път "папагалчетата“ отстъпиха с 0:4 на гости на новия шампион Реал Мадрид. Поражението остави каталунците с 39 точки, като четири кръга преди края на кампанията Еспаньол е на 14-то място и на осем точки от зоната на изпадащите. Баре е аут за домакините.

Осасуна записа първо равенство от 10 кръга насам. В предишния кръг северняците поделиха точките на гости на Елче за крайното 1:1. Селекцията на Хагоба Арасате доиграва сезона, като в момента е на 9-то място и има 45 пункта. Аресо е с травма за гостите.

Прогноза: Еспаньол – Осасуна 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
612