Барселона спря негативната серия на "Камп Ноу" (видео)


FUTBOL-TV

Барселона спря негативната серия на

Барселона спечели с 2:1 домакинството си на Майорка в среща от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците сложиха край на серията си от 3 поредни загуби на своя "Камп Ноу". Лошата новина за Шави е контузията на Жерар Пике, която го извади от игра още през първата част на мача.

В 23-ата минута топката за първи път влезе в мрежата на Майорка. Роналд Араухо отбеляза, но голът не бе зачетен заради засада. Логичното се случи след 120 секунди игра. Тогава Жорди Алба подаде към Мемфис Депай в наказателното поле и той мушна топката покрай вратаря на гостите.

В 30-ата минута капитанът на гостите Антонио Райио за малко да си отбележи ефектен автогол. В опита си да отклони една топка, той с пета я насочи към вратата си, но Серхио Рико внимаваше и улови.

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс отбеляза гола на спокойствието в 54-ата минута. Удар на Феран Торес беше блокиран от бранител на гостите, топката се върна към Бускетс, който си я нагласи за стрелба, а диагоналният му удар с левия крак не остави шансове на Рико - 2:0.  

В 79-ата минута падна гол от нищото във мрежата на Тер Стеген. Капитанът на Майорка Антонио Раийо все пак реализира, при това в правилната врата, засичайки с коляно топката след изпълнение на фаул – 2:1.

До края не паднаха повече попадения, а Барселона сложи край историческата си кошмарна серия за поредни домакински загуби в рамките на един сезон във всички турнири.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
498