Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион

Севиля – Кадис
Дата: 29.04.2022 г.
Час: 22:00

След шест поредни гостувания без победа Севиля най-после успя да спечели далеч от дома. Това се случи в предишния кръг, но успехът не дойде лесно. Възпитаниците на Хулен Лопетеги сразиха с 3:2 опашкаря Леванте. "Рохибланкос“ са 3-ти и имат 63 точки. Марсиал, Рекик, Фернандо и Сусо са с травми за домакините.

Няколко дни след гръмкия успех на гости на Барселона Кадис допусна нова загуба в Примера. Андалусци отстъпиха с 2:3 у дома от Атлетик Билбао. Поражението остави "лос амарийос“ с 31 точки, като Кадис е на спасителното 17-то място в таблицата. Карселен, Хароян и Андоне са аут за гостите.

Прогноза: Севиля – Кадис 2:0


Алавес – Виляреал
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 15:00

Алавес допусна четвърта загуба за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг баските отстъпиха с 1:2 на гости на новака Майорка, който е един от претендентите за оставане в елита. Така играчите на Хосе Мендилбар остават на последното 20-то място с актив от 25 точки, като засега са на шест от спасението. Карбайо е аут за домакините.

Виляреал записа втора поредна победа в Примера и вече в три последователни кръга "жълтата подводница“ е без загуба. Този път възпитаниците на Унай Емери се наложиха с 2:0 у дома над Валенсия. Виляреал е на 7-мо място и има 52 точки. Жерар Морено и Алберто Морено са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Алавес – Виляреал 1:2


Валенсия – Леванте
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 19:30

Валенсия инкасира втора поредна загуба в шампионата и вече в четири последователни кръга "прилепите“ нямат победа. В последния от тях "лос че“ отстъпи с 0:2 на гости на Виляреал. Поражението остави Валенсия с 42 точки, а тимът е на 10-та позиция. Играчите на Хосе Бордалас доиграват сезона, след като преди няколко дни не успяха да спечелят финала за Купата на Краля, губейки в решителни двубой за отличието от Бетис след изпълнение на дузпи. Със сигурност настроението в редиците на тима преди градското дерби е минорно.

Леванте допусна втора поредна домакинска загуба и общо трета за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг "жабките“ паднаха с 2:3 у дома от Севиля. Поражението остави валенсианци с 25 точки, а тимът продължава да е на предпоследното 19-то място и засега е на шест пункта от спасението. Отсъстващи за градското дерби са Марти, Мустафи, Касерес, Клерк и Де Фрутос.

Прогноза: Валенсия – Леванте 2:2


Елче – Осасуна
Дата: 01.05.2022 г.
Час: 15:00

Елче записа втора поредна победа в първенството и общо 10-та до момента. В предишния кръг клубът от валенсианската област срази неочаквано като гост амбициозния Бетис с 1:0. Така Елче събра 38 пункта в актива си и е на 14-то място в подреждането, отдалечавайки се на осем точки от първия от отборите под чертата. Мохика, Верду и Бойе са с контузии.

Осасуна допусна втора загуба за последните си пет мача в Примера и първа на собствен терен от края на месец февруари. Този път северняците отстъпиха с 1:3 от почти сигурния нов шампион Реал Мадрид. Селекцията на Хагоба Арасате е на 9-то място и има 44 точки. Крус и Аресо са с травми за гостите.

Прогноза: Елче – Осасуна 1:1


Гранада – Селта Виго
Дата: 01.05.2022 г.
Час: 17:15

Борещият се за оцеляване отбор на Гранада записа четвърти пореден мач без успех в първенството. В предишния кръг южняците успяха да спечелят точка при гостуването си на Атлетико Мадрид за крайното 0:0, но въпреки престижното реми продължават да са в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция с 30 пункта. Торенте, Рочина и Нева са аут за домакините.

Селта допусна малко очаквано поражение в предишния кръг, когато "небесносините“ отстъпиха с 0:2 у дома от Хетафе. Това беше трета загуба за галисийци в последните пет кръга. Селта е на 12-то място и има 39 точки. Майо е контузен за гостите.

Прогноза: Гранада – Селта Виго 0:1


Райо Валекано – Реал Сосиедад
Дата: 01.05.2022 г.
Час: 19:30

След като допреди няколко седмици нямаше победа за календарната 2022 г., новакът Райо Валекано постигна два последователни успеха с по 1:0. И двете победи дойдоха на гости на каталунски отбори, като първи бе надигран новакът Еспаньол, а в отложен двубой през седмицата "пчелите“ триумфираха за втори път през сезона срещу гранда Барселона. Така столичани имат 40 точки и се изкачиха на 11-та позиция в колоната. Савелич и Меркеланс продължават да са с травми.

След пет поредни мача без загуба Реал Сосиедад отстъпи с 0:1 у дома от Барселона. Загубата остави баските с 55 точки, като играчите на Иманол Алгуасил са 6-ти и засега са на шест пункта от Топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Силва е наказан, а с травми са Оярсабал, Монреал и Фернандес.

Прогноза: Райо Валекано – Реал Сосиедад 1:2


Хетафе – Бетис
Дата: 02.05.2022 г.
Час: 22:00

Едва в предишния 32-ри кръг Хетафе постигна първа победа като гост през сезона. Това се случи при визитата на кастилци на Селта за крайното 2:0. По този начин хората на Кике Санчес Флорес направиха важна крачка към оцеляването, тъй като се отдалечиха на пет пункта от опасната зона. Хетафе е на 15-та позиция и е с 35 точки. Янкто е наказан, а с контузии са Мата и Абдулай.

След пет поредни мача без поражение Бетис допусна малко очаквана загуба и то на собствен терен от скромния тим на Елче за крайното 1:0. Поражението остави "зелено-белите“ с 57 точки, като севилци са на 5-то място и засега са на четири пункта от Топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Независимо дали ще се класира за най-престижния клубен турнир, Бетис изпраща успешен сезон, след като преди няколко дни "верибланкос“ триумфираха в надпреварата за Купата на Краля, побеждавайки на финала Валенсия след изпълнение на дузпи. Акуку и Леон са наказани, а Камараса и Монтоя са с травми.

Прогноза: Хетафе – Бетис 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1033