Атлетико няма да остави шанс на Гранада


Н. Атанасов

Атлетико няма да остави шанс на Гранада

Атлетико Мадрид – Гранада
Стадион: "Уанда Метрополитано“, Мадрид
Дата: 20.04.2022 г.
Час: 20:00

Седмица след като загуби за втори път през кампанията от новака Майорка, Атлетико се върна бързо на победния път, за да запише 18-ти успех на сметката си. В предишния кръг играчите на Диего Симеоне сразиха драматично у дома новака Еспаньол с 2:1, като победното попадение за столичани дойде след гол от дузпа в десетата минута на добавеното време.

Така "лос колочонерос“ продължават да са 4-ти и имат 60 точки, като целта пред столичани ще е да се преборят за място в Топ 4, което да им гарантира участие в Шампионската лига наесен. Авансът на мадридчани спрямо преследвачите Бетис и Реал Сосиедад е съответно три и пет точки.

Отсъстващи за домакините са Кондогбия и Фелипе, които са наказани, а под въпрос са Феликс, Лемар и Кореа.

Гранада инкасира втора поредна загуба и общо 15-та до момента. В предишния кръг южняците бяха разбити с 1:4 у дома от предпоследния Леванте. Поражението остави клуба от едноименния град с 29 точки, като андалусци се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Майорка, който е със същия актив.

След последния мач от ръководството на Гранада назначиха Айтор Каранка за треньор на тима. Дългогодишният асистент на Жозе Моуриньо ще има тежката задача да спаси отбора от изпадане.

За първия си мач начело на южняците Каранка не може да разчита на Санчес, Торенте, Рочина и Нева.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Гранада 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
506