Анонс на 33-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Примера Дивисион

Майорка – Алавес
Дата: 19.04.2022 г.
Час: 20:00

Седмица след победата над Атлетико Мадрид Майорка отново се върна към загубите, като този път "островитяните“ отстъпиха с 0:3 на гости на Елче. Така клубът от Балеарските острови инкасира четвърта загуба за последните си пет мача и общо 17-та до момента. Майорка отново е в зоната на изпадащите, като е на 18-та позиция и има 29 пункта, с колкото е и Гранада, чийто показатели са по-добри. Коста, Севия, Седлар, Де Руис и Грейс са аут.

Алавес пък прекъсна серията от четири поредни загуби и седем последователни двубоя без победа и в предишния кръг баските се наложиха с 1:0 над Райо Валекано. Така северняците отново възродиха надеждите си за оцеляване, като са на последното 20-то място и са с 25 точки, което е на четири от спасението. Отсъстващи за "синьо-белите“ са Риоха, Мендес, Понс и Карбайо.

Прогноза: Майорка – Алавес 1:1


Бетис - Елче
Дата: 19.04.2022 г.
Час: 22:00

Борещият се за участие в Шампионската лига състав на Бетис записа пети пореден двубой без поражение. В предишния кръг "зелено-белите“ направиха 0:0 с един от директните конкуренти в лицето на Реал Сосиедад. В момента андалусци са 5-ти и имат 57 точки, като са на три пункта от Топ 4. Треньорът Мануел Пелегрини не може да разчита на Камараса и Монтоя, а в края на седмицата е най-важният двубой за севилци, когато се изправят срещу Валенсия във финала в турнира за Купата на Краля.

Елче прекъсна серията от три поредни загуби и постигна първа домакинска победа от февруари насам. Преди седмица отборът от едноименния град срази с 3:0 у дома новака Майорка. Елче е 13-ти и има 35 точки. Маскарел е наказна, а Бой е контузен.

Прогноза: Бетис – Елче 1:0


Виляреал – Валенсия
Дата: 19.04.2022 г.
Час: 22:30

Виляреал прекъсна серията от три поредни мача без успех в Примера и в предишния кръг "жълтата подводница“ се наложи с 2:1 на гости на Хетафе. Така полуфиналистът в Шампионската лига сбра 49 точки и запазва 7-ата си позиция в таблицата. Морено е единственият отсъстващ за домакините.

След седем поредни мача без загуба Валенсия допусна поражение. В предишния кръг "прилепите“ отстъпиха с 1:2 у дома от Осасуна. "Лос че“ са 10-ти и имат 42 точки, а в края на седмицата е най-важният двубой за хората на Хосе Бордалас, когато се изправят срещу Бетис във финала в турнира за Купата на Краля. Ето защо не е изключено голяма част от титулярите на Валенсия да не вземат участие в предстоящия двубой.

Прогноза: Виляреал – Валенсия 2:0


Селта Виго – Гранада
Дата: 20.04.2022 г.
Час: 21:00

Селта сложи край на серията от четири поредни мача без победа, в която галисийци инкасираха три загуби и равенство, като в предишния кръг "небесносините“ сразиха с 2:0 като гости амбициозния тим на Атлетик Билбао. Селта е 11-ти и има 39 пункта. Майо е аут за домакините.

Хетафе инкасира втора поредна загуба и общо 14-та до момента. В предишния кръг хората на Кике Санчес Флорес отстъпиха с 1:2 у дома от Виляреал. Отборът от покрайнините на Мадрид е на 15-та позиция и има 32 точки, като засега е на три от първия от отборите под чертата. Янкто е наказан, а Мата и Абдулай са контузени.

Прогноза: Селта Виго – Хетафе 2:1


Еспаньол – Райо Валекано
Дата: 21.04.2022 г.
Час: 20:00

Новакът Еспаньол записа шести пореден двубой далеч от дома без победа. Този път каталунците отстъпиха драматично с 1:2 на гости на Атлетико Мадрид и то след допуснат гол в десетата минута на добавеното време от дузпа. Поражението остави "папагалчетата“ с 39 пункта, а Еспаньол е на 12-то място. За домакините няма отсъстващи играчи.

Райо Валекано продължава да няма победа през настоящата 2022 г., което се равнява на 13 поредни двубоя. В предишния кръг "пчелите“ паднаха с 0:1 на гости на последния Алавес и така столичани продължават да затъват във временното класиране, като са 14-ти и имат 34 точки, което е само на пет от опасната зона. Балию е наказан, а с травми са Фалкао, Савелич и Меркеланс.

Прогноза: Еспаньол – Райо Валекано 1:0


Леванте – Севиля
Дата: 21.04.2022 г.
Час: 20:00

Леванте записа едва пета победа от началото на сезона и втора за последните си пет двубоя в Примера. В предишния кръг "жабките“ разбиха с 4:1 като гости Гранада и така събраха 25 точки в актива си, възвръщайки надеждите си за оцеляване. Валенсианци са на предпоследното 19-то място, като са на четири пункта от спасението. Аут за домакините са Марти, Мустафи, Касерес, Де Фрутос и Клерк.

Севиля инкасира четвърта загуба на сметката си и втора за последните пет мача в Ла Лига. В предишния кръг "рохибланкос“ допуснаха пълен обрат у дома от 2:0 до 2:3 срещу почти сигурния нов шампион Реал Мадрид. Възпитаниците на Хулен Лопетеги са 3-ти и имат 60 пункта, но вече им се налага в оставащите шест кръга до края на сезона да бранят преднината си, ако искат да играят в Шампионската лига наесен. Марсиал, Рекик, Фернандо и Сусо са с травми.

Прогноза: Леванте – Севил 2:3


Кадис – Атлетик Билбао
Дата: 21.04.2022 г.
Час: 21:00

Кадис хвърли бомбата в предишния кръг в Примера, надигравайки като гост с минималното 1:0 гранда Барселона. Успехът измъкна "лос амарийос“ от зоната на изпадащите, като в момента южняците са 16-ти и имат 31 точки, но са само на два от първия от отборите под чертата. Андоне, Хароян и Карселен са аут за домакините.

Атлетик Билко допусна донякъде изненадващо поражение с 0:2 у дома от Селта. Загубата остави баските на 8-мо място, като играчите на Марселино Гарсия Торал са с 45 пункта. Виялибре и Лекуе са контузени за "лъвовете“.

Прогноза: Кадис – Атлетик Билбао 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
561