Кадис с малко очаквана победа срещу Барса (видео)


FUTBOL-TV

Кадис с малко очаквана победа срещу Барса (видео)

Кадис шокира Барселона на "Камп Ноу", побеждавайки го с 1:0 в среща от 32-ия кръг на испанския елит. Бившият играч на Арсенал - Лукас Перес, стъписа домакините в 48-ата минута. Перес отбеляза с удар отблизо при добавка, като в секундите преди попадението, колегата му в атака Собрино на два пъти бе развенчан от Тер Стеген.

Барселона вдигна темпото, но гостите бяха отлично организирани и не позволиха да бъдат притиснати. Чави започна да търси промяна чрез смени и след час игра пусна в игра Обамеянг на мястото на Мемфис Депай. Каталунците търсеха пролуки в защитата на Кадис, но не стигаха до чисти положения.

Барса реагираха като ужилени и положенията пред Херемиас Ледесма се заредиха едно след друго. Аржентинецът обаче имаше ден и решеше спасяване след спасяване.

В 77-ата вратарят не трепна и пред любимо положение за резервата на Барса - Люк де Йонг. Нидерландецът скочи най-високо при корнер, но не достигна до гол при майсторския си удар с глава.

В 84-ата минута хубав удар на Ерик Гарсия бе отразен отлично от Ледесма. Вратарят се намеси блестящо и минута преди края след удар с глава на Обамеянг.

Каталунците остават втори във временното класиране в Ла Лига с 60 точки, но толкова имат също Севиля и Атлетико Мадрид, а от по-задна позиция за място в Шампионска лига дебнат Бетис с 57 пункта и Реал Сосиедад с 55

Кадис пък продължава жестоката си борба за спасение, като с трите точки днес събра 31 и е на 16-ата позиция в таблицата, измествайки Гранада и Майорка. И двата тима са с две по-малко от "жълтите", като тимът от Балеарските острови остана под чертата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
475