Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион

Реал Сосиедад – Бетис
Дата: 15.04.2022 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад записа втора поредна победа и общо трета за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг баските сразиха с 2:1 като гости Елче след обрат. Така баските събраха 54 точки и са на 6-то място в класирането, като са само на три пункта от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Аут за домакините са Салдуа, Оярсабал, Монреал и Фернандес.

Бетис е с еднакви показатели като предстоящия опонент за предходните си пет двубоя в Примера. В предишния "зелено-белите“ също спечелиха с 2:1, но на гости на Кадис, и пак след обрат. Възпитаниците на Мануел Пелегрини също се целят в Топ 4, като засега севилци са 5-ти и имат 56 точки. Аут за южняците са Камараса и Монтоя.

Прогноза: Реал Сосиедад – Бетис 2:3


Елче – Майорка
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 15:00

Елче инкасира трета поредна загуба и общо 15-та до момента. Преди седмица клубът от едноименния град отстъпи с 1:2 у дома от Реал Сосиедад. Поражението остави Елче с 32 точки, като валенсианци са 15-ти и все още не могат да са сигурни за оставането си в елита, защото са на четири пункта от опасната зона. Аут за домакините са Паласиос и Бой.

Новакът Майорка прекъсна серията от седем поредни загуби в Ла Лига, след като преди седмица "пиратите“ за втори път през сезона победиха все още действащия шампион Атлетико Мадрид. Този път успехът за клуба от Балеарските острови дойде у дома с 1:0. Така Майорка успя да се измъкне от зоната на изпадащите, като в момента тимът е на спасителното 17-то място с 29 точки. С травми за гостите са Севия, Баба, Седлар и Грейф.

Прогноза: Елче – Майорка 0:0


Алавес – Райо Валекано
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 17:15

Алавес инкасира четвърта поредна загуба и вече в шест последователни мача баските са без успех. Този път северняците отстъпиха с 0:1 от Осасуна и бъдещето им в Примера през следващия сезон е все по-несигурно. В момента "синьо-белите“ вече са последни, заемайки 20-та позиция, като имат 22 точки и са на седем пункта от спасението. Гуйдети, Риера и Карбайо са аут.

Райо Валекано продължава да няма победа през настоящата 2022 г., което се равнява на 12 поредни двубоя. В предишния кръг "пчелите“ завършиха 1:1 у дома срещу Валенсия. Столичани са 13-ти и имат 34 точки. Контузени за Райо са Фалкао, Савелич и Меркеланс.

Прогноза: Алавес – Райо Валекано 0:0


Валенсия – Осасуна
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 19:30

Валенсия няма загуба вече в шест поредни мача, като в предишния кръг "прилепите“ завършиха 1:1 на гости на намиращия се в криза новак Райо Валекано. С добавената точка "лос че“ имат общо 42 и са на 9-то място. Главната цел пред възпитаниците на Хосе Бордалас остава Купата на Краля, като финалът е след малко повече от седмица. Муса и Латоре са аут.

Осасуна записа трета поредна домакинска победа, надигравайки с 1:0 опашкаря Алавес. Така северняците събраха 41 пункта и са на 10-та позиция в таблицата. Наставникът на гостите Хагоба Арасате не може да разчита на Гарсия, Кике, Крус и Аресо.

Прогноза: Валенсия – Осасуна 2:0


Хетафе – Виляреал
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 22:00

Хетафе продължава да няма победа като гост от началото на сезона. В предишния кръг играчите на Кике Санчес Флорес очаквано отстъпиха с 0:2 на гости на лидера Реал Мадрид. Съставът от покрайнините на столицата е 14-ти и имат 32 точки, като е на четири пункта от зоната на изпадащите. Янкто и Дакоман са наказани, а Мата и Абдулай са с травми.

След две поредни загуби Виляреал отново не успя да победи, като този път "жълтата подводница“ завърши 1:1 у дома срещу Атлетик Билбао. Виляреал е на 7-мо място в колоната и е с 46 точки. През седмицата воденият от Унай Емери тим поднесе сенацията в Шампионската лига, след като елиминира Байерн Мюнхен и се класира на 1/2-финалите в турнира, където съперник е колосът Ливърпул. Морено е в лазарета на гостите.

Прогноза: Хетафе – Виляреал 1:2


Гранада – Леванте
Дата: 17.04.2022 г.
Час: 15:00

Борещият се за оцеляване състав на Гранада записа трета загуба за последните си пет мача в Примера и общо 14-та до момента. В предишния кръг южняците загубиха регионалния сблъсък срещу Севиля с 2:4, като остават с 29 точки и са само на точка от опасната зона, заемайки 16-та позиция. Суарес е наказан, а с травми са Торенте, Рочина и Нева.

Гол в добавеното време сломи Леванте при домакинството си на Барселона за крайното 2:3. "Жабките“ остават на предпоследното 19-то място и са 22 точки, като са на седем от спасението. Марти, Мустафи, Касерес, Де Фрутос и Клерк са контузени.

Прогноза: Гранада – Леванте 1:1


Атлетик Билбао – Селта Виго
Дата: 17.04.2022 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Атлетик Билбао завърши 1:1 на гости на полуфиналиста в Шампионската лига Виляреал. Така баските остават 8-ми и имат 45 точки. Лекуе е единственият отсъстващ за "лъвовете“.

Селта пък отстъпи с 0:1 на гости на новака Еспаньол. Това беше трета загуба за последните пет мача на "небесносините“ в първенството. Галисийци са 12-ти и имат 36 пункта. Аут за гостите е Майо.

Прогноза: Атлетик Билбао – Селта Виго 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
759