Барса все по-близо до титлата, след победа над Алмерия


В. Мухарски

Барса все по-близо до титлата, след победа над Алмерия

Барселона победи Алмерия с 3:1 в мач от 31-ви кръг на Ла Лига. Подобно на Реал Мадрид по рано и за Барса не играха голяма част от титулярите. Първото полувреме не предложи кой знае колко интересни ситуации и напълно логично двата отбора се прибраха на почивката при резултат 0:0.

В 18-ата минута Хавиер Маскерано получи жълт картон за нарушение срещу Крусат и за това ще пропусне срещата с Реал Мадрид. В 45-ата минута звездата на "каталунците" Лео Меси се справи с бранителите на гостите, но ударът му не затрудни стражът на Алмерия.

През втората част играчите на Барса направиха доста по-интересни положения. В 49-ата минута, влезналият като резерва Давид Вийя нацели гредата. В следващата атака гостите изненадващо поведоха в резултата. Пабло Пиати добре намери Корона, който откри - 0:1.

Две минути по-късно срещу Давид Вийя бе извършено нарушение в наказателното поле и съдията отсъди бялата точка. Лео Меси превърна дузпата в гол и по този начин изравни резултата. В 64-ата минута Тиаго Алкантара засече с глава центриране и се разписа за 2:1. В последната минута на мача Лео Меси вкара второто си попадение и трето за Барса, оформяйки крайния резултат.

  Сподели
191