Две дузпи помогнаха на Реал за класическа победа (видео)


В. Мухарски

Две дузпи помогнаха на Реал за класическа победа (видео)

Реал Мадрид победи с класическото 3:0 Атлетик Билбао в мач от 31-ви кръг на Ла Лига. Голяма част от титулярите на "белите" бяха оставени на резервната скамейка, в това число Кристиано Роналдо, Месут Йозил, Чаби Алонсо, Марсело Виейра и Рикардо Карвальо.

Срещата започна с атаки и към двете врати. Още в 13-ата минута Анхел ди Мария бе фаулиран от стража на домакините Горка Ираисос и реферът показа бялата точка. Кака превърна дузпата в гол и даде аванс на Реал. В 26-ата минута Ел Пипита изпусна добра възможност. Малко преди края на първата част Карлос Гурпеги бе много близо до гола, но нямаше късмет и удара му мина близо до гредата.

След почивката играчите на Реал продължиха да диктуват темпото на игра. В 53-ата минута Анхел ди Мария отново бе съборен в наказателното поле на Билбао и бе отсъдена нова дузпа, която отново Кака реализира за 2:0. В 70-ата Естебан Гранеро добре изведе влезналия като резерва Кристиано Роналдо, който с красив удар прати топката в мрежата на домакините за трети път. До края на срещата "лъвовете" изпуснаха няколко изгодни положения, но до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
187