Барселона няма да има проблеми със Севиля


Н. Гавазов

 Барселона няма да има проблеми със Севиля

Барселона - Севиля
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Хосе Санчес

Барселона и Севиля ще затворят неделната програма на 30-я кръг на Примера дивисион. Разликата между съперниците е три точки и "блаугранас" имат възможност да изместят андалусците от втората позиция, ако постигнат победа.

А феновете на каталунците имат всички основания да се надяват на успех, след като любимците им влизат в двубоя със серия от седем победи и равенство в последните осем мача във всички турнири. Най-вече надеждите се свързват с постепенната промяна на Барселона под ръководството на Шави, чиито апогей достигна при разгрома над Реал Мадрид точно преди международната пауза. Също така "блаугранас" отбеляза по четири гола в четири от последните си пет двубоя в Примера дивисион.

Севиля е отборът с най-добра защита в Ла Лига и ще е интересно да видим как гостите ще се справят с неудържимите Пиер-Емерик Обамеянг, Феран Торес, Усман Дембеле и Адама Траоре. Впрочем, формата на андалусците се влоши напоследък. Хората на Хулиен Лопетеги имат само една победа в последните си пет срещи във всички турнири, но дори и този успех няма значение, защото Уест Хем отстраниха испанците в Лига Европа. Друг проблем за севилци е слабата резултатност - отборът отбеляза само два гола в последните си пет сблъсъка.

Домакините са без Дест, Фати, Умтити и Серхи, които се борят с контузии. Люк де Йонг е с коронавирус. Севиля е без Рафа, Акуня и Фернандо, които са в лазарета.

Барселона има 25 победи и 5 равенства от последните си 34 домакински мача със Севиля.

Но не заради това каталунците са фаворити в двубоя. Домакините изглеждат в топ форма и с огромна увереност в силите си спрямо неубедителния си съперник. Освен това трибуните на "Камп Ноу" ще са зад гърба на своите любимци и това е допълнителна причина да се доверим на Барселона. Очакванията са, че "блаугранас" ще доминира в двубоя и ще успее да пречупи съперника си.

Прогноза: Барселона - Севиля 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хулиен Лопетеги)
 
Боно
   
Рекик
Карлош
Кунде
Навас
Джордан
Гудел
Ракитич
Текатито
Ел Несири
Окампос
Дембеле
Обамеянг
Торес
Педри
Бускетс
Де Йонг
Алба
Алвеш
Гарсия
Пике
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Севиля 2:0

  Сподели
534