Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе – Майорка
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 15:00

Хетафе все още продължава да е замесен в борбата за оцеляване. Клубът от покрайнините на Мадрид няма победа в шест последователни мача, като записа четири ремита и две поражения. В последния си мач "сините“ направиха 1:1 на гости на Атлетик Билбао. В момента хората на Кике Санчес Флорес са на 15-то място и са с 29 точки, намирайки се на три от първия от отборите под чертата. Куенка и Янкто са наказани, а Абдулай е контузен.

Новакът Майорка инкасира шеста поредна загуба в Примера и общо 15-та до момента. В предишния кръг съставът от Балеарските острови отстъпи с 0:1 на гости на Еспаньол. Поражението изпрати "пиратите“ в зоната на изпадащите, като Майорка има 26 точки и е на 18-та позиция. Коста и Раийо са наказани, а с травми са Руиз и Грейф.

Прогноза: Хетафе – Майорка 2:1


Леванте – Виляреал
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 17:15

Последният в класирането Леванте записа втора поредна загуба далеч от дома и общо 16-та до момента. Преди паузата за националните отбори "жабките“ отстъпиха с 1:3 на гости на Осасуна. Валенсианци имат 19 пункта и към момента са на осем от спасението. Солдадо, Гомес, Дуарте, Де Фрутос и Клерк са с контузии.

Амбициозният Виляреал също допусна поражение във втора поредна визита. В предишния кръг "жълтата подводница“ отстъпи изненадващо с 0:1 на гости на борещия се за оцеляване тим на Кадис. Възпитаниците на Унай Емери са 7-ми и имат 45 точки. Морено продължава да е аут за гостите.

Прогноза: Леванте – Виляреал 0:3


Атлетик Билбао – Елче
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 22:00

Атлетик Билбао записа само една победа за последните си пет мача в Ла Лига и участието на "лъвовете“ в европейските клубни турнири наесен продължава да е под сериозна въпросителна. В предишния кръг играчите на Марселино Гарсия Торал направиха 1:1 у дома срещу Хетафе. В момента баските са 8-ми и имат 41 пункта. Алварес е наказан, а с травми са Гарсия и Агирезабала.

Елче допусна трета загуба за последните си пет мача в първенството и втора поред пред собствена публика. Преди паузата за световните квалификации тимът от едноименния град отстъпи с 0:1 от Валенсия. Елче е с 32 точки и е на 14-то място в колоната. Пасторе, Мохика и Бараган са наказани за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Елче 2:0


Бетис – Осасуна
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 17:15

Устремилият се към участие в Шампионската лига тим на Бетис завърши 0:0 на гости на Селта. Добавената точка не върши работа на севилци, които са 5-ти и имат общо 50 към момента, и са на четири пункта зад Атлетико Мадрид, който е 4-ти. Пецея и Фекир са наказани, а с контузии са Камараса и Монтоя.

Осасуна спечели за втори пореден път на собствен терен, като този път северняците сразиха с 3:1 последния Леванте. Хората на Хагоба Арасате са 10-ти и имат 38 точки. За визитата на юг аут са Аресо и Кике.

Прогноза: Бетис – Осасуна 2:1


Гранада – Райо Валекано
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 19:30

След 10 поредни мача без победа Гранада най-накрая постигна успех, който е и първи за южняците през настоящата година. В предишния кръг "рохибланкос“ се наложиха с 3:2 на гости на Алавес, който е пряк конкурент в борбата за оцеляване, като двубоят премина през няколко обрата. Така андалусци имат 28 точки и успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите, като вече са 16-ти. Ескандел е наказан, а с травми са Нева, Монторо, Гоналон и Ариас.

Райо Валекано също е дълга серия от 10 двубоя без успех в Примера, като за последно "пчелите“ победиха през отминалата календарна година. Преди паузата в Ла Лига столичани загубиха от градския съперник Атлетико Мадрид с 0:1 и са 13-ти със своите 32 пункта. Трехо е наказан, а с контузии са Фалкао, Савелич и Меркеланс.

Прогноза: Гранада – Райо Валекано 0:0


Валенсия – Кадис
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 19:30

Отборът на Валенсия записа трета победа за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг "прилепите“ се наложиха с 1:0 на гости на Елче. Селекцията на Хосе Бордалас е на 9-та позиция и има 40 точки, като целта пред "лос че“ ще е да спечелят Купата на Краля, където им предстои финал срещу Бетис. Латоре е аут за домакините.

Борещият се за оцеляване Кадис постигна изключително ценна, но и неочаквана победа в предишния кръг, надигравайки с 1:0 у дома амбициозния Виляреал и то след гол дълбоко в добавеното време. Така андалусци успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите, като са 17-ти и са с 27 точки. Андоне е под въпрос за "лос амарийос“.

Прогноза: Валенсия – Кадис 3:1


Реал Сосиедад – Еспаньол
Дата: 04.04.2022 г.
Час: 22:00

Коравият тим на Реал Сосиедад не успя да спечели във второ поредно гостуване, като този път баските направиха 0:0 на гости на Севиля, за да довършат и без това малките шансове на съперника за титла. Възпитаниците на Иманол Алгуасил са 6-ти и са с 48 пункта. Янузай е наказан, а с контузии са Оярсабал, Муньос, Монреал и Фернандес.

Новакът Еспаньол записа втора поредна победа у дома, като преди паузата за националните отбори каталунците се наложиха с 1:0 над Майорка. "Папагалчетата“ са 12-ти и имат 36 пункта. Добрите новини за гостите са, че нямат отсъстващи играчи.

Прогноза: Реал Сосиедад – Еспаньол 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
501