Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион

Леванте – Еспаньол
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 15:00

Последния в класирането Леванте допусна 15-та загуба на сметката си до момента. В предишния кръг валенсианци отстъпиха 1:3 на гости на Атлетик Билбао. Така "жабките“ остават на дъното, като са 20-ти и имат 18 точки в актива. Моралес, Кампаня, Постиго и Мустафи продължават да лекуват травми.

Новакът Еспаньол пък успя да запише първа победа за новата календарна година, с която сложи край на серията от седем последователни мача без успех в Ла Лига. Преди по-малко от седмица каталунците се наложиха с 2:0 у дома над Хетафе. "Папагалчетата“ имат 32 точки и са на 12-та позиция в подреждането. Ману е единственият отсъстващ.

Прогноза: Леванте – Еспаньол 0:0


Гранада – Елче
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 17:15

Гранада все още се задържа по чудо извън зоната на изпадащите. Клубът е в серия от девет поредни мача без победа в Примера, като за тази поредица от двубои южняците инкасираха шест поражения и три равенства. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 1:3 на гости на Валенсия. Гранада се намира на спасителното 17-то място, като има 25 точки, което обаче е с точка повече от първия от отборите под чертата. Дуарте е наказан, а с контузии са Гоналон и Ариас.

Елче допусна втора поредна загуба в Ла Лига, след като в предишния кръг валенсианци допуснах обрат след почивката за крайното 1:2 срещу Барселона. Поражението остави клуба от едноименния град с 29 точки, като Елче е на 14-то място. Гумбау е наказан, а Доналд и Паласиос са с контузии.

Прогноза: Гранада – Елче 1:1


Виляреал – Селта Виго
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 19:30

След шест последователни двубоя без загуба Виляреал допусна поражение в предишния кръг. В него "жълтата подводница“ отстъпи донякъде изненадващо на гости на Осасуна за крайното 0:1. Загубата отдалечи хората на Унай Емери от Топ 4, като клубът остава с 42 пункта и е на 7-ма позиция в колоната. Алкасер и Морено са аут за домакините.

След три поредни мача без победа Селта стигна до драматичен успех над новака Майорка преди седмица за крайното 4:3. "Небесносините“ на три пъти повеждаха в резултата, но не съумяваха да запазят преднината си. Така се стигна до 97-ата минута, когато Аспас сложи точка на спора след точно изпълнена дузпа. Галисийци са 10-ти и имат 35 точки. Добрите новини за Селта са, че няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Виляреал – Селта Виго 3:2


Хетафе – Валенсия
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 22:00

Все още замесеният в борбата за оцеляване отбор на Хетафе записа четвърти пореден двубой в Примера без победа. Този път възпитаниците на Кике Санчес Флорес отстъпиха с 0:2 на гости на Еспаньол. Така клубът от покрайнините на Мадрид остава с 27 точки и е на 15-то място в подреждането, като е на три пункта от опасната зона. Куенка е наказан, а с контузия е Абдулай.

Валенсия записа втора поредна победа в Ла Лига, като "прилепите“ очаквано се справиха при домакинството си на намиращия се в криза тим на Гранада за крайното 3:1. "Лос че“ имат 36 точки и са на 9-то място в подреждането. Мориба и Алдерете са наказани, а с контузии са Гомес, Диахаби, Мамардашвили, Гая, Корея и Силесен.

Прогноза: Хетафе – Валенсия 2:2


Райо Валекано – Севиля
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 15:00

Кризата в редиците на Райо Валекано започва да придобива все по-застрашителни размери. "Пчелите“ са в серия от шест последователни загуби и общо седем за последните си девет мача в Ла Лига, в които столичани така и не спечелиха. В предишния кръг Райо Валекано отстъпи с 0:2 от намиращия се в зоната на изпадащите състав на Кадис. Поражението остави мадридчани с 31 точки, като тимът е на 13-то място в класирането. Катена е наказан, а с контузи са Ариел и Меркеланс.

Севиля записа четвърто поредно равенство далеч от дома и до голяма степен се прости с и без това малките си шансове за атака на лидерската позиция. В предишния кръг андалусци завършиха 0:0 на гости на предпоследния в колоната Алавес. Така възпитаниците на Хулен Лопетеги вече изостават на осем точки от водача Реал Мадрид, като "рохибланкос“ са с 55 пункта. Акуня, Рекик и Сусо са аут.

Прогноза: Райо Валекано – Севиля 0:3


Бетис – Атлетик Билбао
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 17:15

Бетис допусна втора поредна загуба и общо девета до момента. Само няколко дни след като успя да се класира на финала за Купата на Краля севилци отстъпиха с 1:3 у дома от Атлетико Мадрид, който е и един от основните конкуренти за хората на Мануел Пелегрини за място в Шампионската лига. Поражението извади "зелено-белите“ от Топ 4, като в момента Бетис е на 5-та позиция и е с 46 точки. Гуардадо, Камараса, Миранда и Монтоя са в лазарета на домакините.

Атлетик Билбао записа трета поредна победа пред собствена публика, след като се наложи с 3:1 над последния Леванте. "Лъвовете“ имат 40 точки и са на 8-мо място в подреждането. Треньорът Марселино Гарсия Торал не може да разчита на Мартинес и Агирезабала.

Прогноза: Бетис – Атлетик Билбао 2:2


Реал Сосиедад – Алавес
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 19:30

След две поредни победи в Примера отборът на Реал Сосиедад отстъпи с 1:4 на гости на лидера Реал Мадрид след допуснат обрат. Поражението остави баските с 44 точки, като хората на Иманол Алгуасил са 6-ти. Отсъстващи за "синьо-белите“ са Джуахра, Монреал, Фернандес, Янузай, Рафиня и Баренечеа.

Намиращият се под чертата тим на Алавес записа второ поредно равенство в Ла Лига. В предишния кръг баските устискаха 0:0 у дома срещу Севиля, за да довършат и без това малкото надежди на съперника в битката за титлата. Алавес е на предпоследното 19-то място и има 22 точки, като засега е на три пункта от спасението. Ндиайе е наказан за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Алавес 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
554