Барса с минимална победа и максимални шансове за титла


В. Мухарски

Барса с минимална победа и максимални шансове за титла

В мач от 30-ти кръг на Примера Барселона победи като гост Виляреал с минималното 1:0. След като по-рано Реал Мадрид загуби като домакин от Спортинг Хихон, наставникът на Барса Гуардиола реши да остави на пейката голяма част от титулярите си, в това число и звездата на отбора Лео Меси, който обаче все пак се появи в игра през втората част.

Двата отбора изиграха едно доста скучно първо полувреме. Изненадващо гостите имаха две добри положения още в началото на срещата. в 6-ата минута Джузепе Роси се освободи от защитниците на гостите, но Валдес внимаваше и предвидливо излезе и предотврати ситуацията. Отново стражът на Барса се намеси в 12-ата минута, като попречи на Роси да открие резултата.

Малко преди края на първата част Давид Вийя можеше да излезне на добра позиция, ако не се бе намесил Катала, който изби топката.

След почвиката Барселона диктуваше темпото на игра. В 48-ата минута Андрес Иниеста стреля, но ударът му бе спасен. Малко по-късно Вийя пропусна целта. В 52-ата минута Дани Алвеш стреля, но и той нямаше късмет. В 66-ата минута удар на Ибрахим Афелай не намери очертанията на вратата на домакините.

Натискът на каталунците даде резултат в 67-ата минута. Тогава Сержио Бускетс отклони с глава към Жерар Пике, който добре си спря на гърди и със силен удар откри резултата. В 82-ата минута Лео Меси отправи изстрел, който обаче бе спасен. Пропуск за Виляреал направи Матео Пабло, минути преди края на срещата. По този начин Барса продължава да бъде едноличен лидер с 8 точки повече от Реал Мадрид.

  Сподели
168