Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Елче
Дата: 25.02.2022 г.
Час: 22:00

Последният в класирането Леванте не успя да загуби във втори последователен двубой. В предишния кръг "жабките“ направиха 1:1 на гости на Селта и то след изравнително попадение в заключителните минути. Въпреки спечелената точка, валенсианци остават на дъното с актив от 15 пункта и засега са на девет от спасението. Родя, Весо, Кампаня, Постиго и Мустафи продължават да са с травми.

Добрата серия на Елче продължава и в предишния кръг отборът от едноименния град записа трета поредна домакинска победа и общо четвърта за последните си шест кръга в Примера. Този път Елче се наложи с 2:1 у дома над Райо Валекано и то след обрат в последната четвърт от мача. Валенсианци са 13-ти и имат 29 точки. Паласиос и Бой са аут.

Прогноза: Леванте – Елче 1:1


Майорка – Валенсия
Дата: 26.02.2022 г.
Час: 15:00

Серията от две поредни победи стабилизира малко новака Майорка, но в предишния кръг "пиратите“ инкасираха 10-то поражение от началото на сезона. Този път клубът от Балеарските острови отстъпи с 1:2 на гости на коравия Бетис. Майорка е на 16-та позиция и има 26 точки, като засега е на шест от първия от отборите под чертата. Баба и Грейф са контузени.

По всичко личи, че и настоящият сезон ще е труден за Валенсия. В момента "прилепите“ са 12-ти и имат 30 точки, като са на еднакво отстояние от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, и от зоната на изпадащите. В предишния кръг "лос че“ паднаха с 1:4 у дома от Барселона, за да допуснат второ последователно поражение. Треньорът Хосе Бордалас не може да разчита на Силесен и Корея.

Прогноза: Майорка – Валенсия 2:2


Хетафе – Алавес
Дата: 26.02.2022 г.
Час: 17:15

Хетафе не успя да спечели във второ поредно гостуване, като този път столичани завършиха 1:1 срещу намиращия се под чертата състав на Кадис. Селекцията на Кике Санчес Флорес е на 15-то място и има 26 точки. Аленя и Оливера са с травми.

Алавес пък допусна четвърта загуба за последните си пет мача в Ла Лига. Този път баските отстъпиха с 0:3 на гости на лидера Реал Мадрид. Поражението остави северняците на предпоследното 19-то място, като "синьо-белите“ имат 20 точки. Гуидети е аут за Алавес.

Прогноза: Хетафе – Алавес 2:1


Виляреал – Еспаньол
Дата: 27.02.2022 г.
Час: 15:00

Коравият тим на Виляреал постигна трета победа за последните си пет мача в Примера. Този път играчите на Унай Емери очаквано се разправиха с Гранада за крайното 4:1. "Жълтата подводница“ има 39 точки и е на 6-то място в подреждането, като е само на три пункта от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Морено, Пеня и Коклен са в лазарета на домакините.

Новакът Еспаньол няма победа вече в шест последователни кръга. В последния от тях "папагалчетата“ направиха второ поредно реми у дома срещу солиден съперник, като този път каталунците завършиха 1:1 със Севиля. Еспаньол има 29 точки и е на 14-то място в класирането. Ману е наказан, а Лопес е контузен.

Прогноза: Виляреал – Еспаньол 3:1


Севиля – Бетис
Дата: 27.02.2022 г.
Час: 17:15

Севиля продължава да стопява и без това не големите си шансове за лидерското място. В предишния кръг "рохибланкос“ записаха четвърто равенство за последните си пет мача в Примера. Този път хората на Хулен Лопетеги сбъркаха на гости на новака Еспаньол за крайното 1:1. Така андалусци отново са с шест точки по-малко от водача Реал Мадрид и заемат 2-ото място в класирането с 51 пункта. Кунде е наказан, а Рекик, Монтиел, Ламела и Сусо са с контузии преди големия градски сблъсък.

Бетис пък записа второ поред и общо четвърти успех за последните си пет двубоя в Ла Лига. Преди седмица "зелено-белите“ сразиха с 2:1 у дома новака Майорка. Така възпитаниците на Мануел Пелегрини имат 46 точки и са на 3-то място в подреждането. Аут за дербито са Монтоя, Камараса и Миранда.

Прогноза: Севиля – Бетис 2:2


Реал Сосиедад – Осасуна
Дата: 27.02.2022 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад допусна много неприятно поражение от големия регионален баски съперник Атлетик Билбао за крайното 0:4. Поражението остави "синьо-белите“ с 38 точки, като хората на Иманол Алгуасил са 7-ми. Аут за северняците са Янузай, Фернандес и Монреал.

Осасуна допусна девета загуба на сметката си до момента. Този път играчите на Хагоба Арасате паднаха с 0:3 у дома от Атлетико Мадрид. Осасуна е на 10-то място и има 32 точки. Контузен за гостите е Аресо.

Прогноза: Реал Сосиедад – Осасуна 1:0


Гранада – Кадис
Дата: 28.02.2022 г.
Час: 22:00

Кризата в редиците на Гранада продължава да се разраства и в предишния кръг "рохибланкос“ инкасираха пета последователна загуба и вече в седем поредни мача нямат победа. Този път Гранада падна с 1:4 у дома от Виляреал, като тимът вече е само на четири пункта от първия от отборите под чертата и заема спасителното 17-то място със своите 24 точки. Ариас и Лозано продължават да лекуват контузии.

Борещият се за оцеляване състав на Кадис записа трето равенство за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг клубът от Атлантическия бряг направи 1:1 у дома срещу Хетафе. Въпреки спечелената точка, южняците са на 18-ото място и са с 20 пункта. Алекс и Карселен са с травми.

Прогноза: Гранада – Кадис 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
745