Целта за Атлетико вече е Топ 4


Н. Атанасов

Целта за Атлетико вече е Топ 4

Атлетико Мадрид – Хетафе
Стадион: "Уанда Метрополитано“, Мадрид
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 22:00

Стана ясно, че все още действащият шампион Атлетико Мадрид няма да може да защити титлата си от последния сезон. "Дюшекчиите“ определено не се наслаждават на добра кампания в Примера, като след 22 изиграни кръга хората на Диего Симеоне за на 5-то място в подреждането с 36 точки. По всичко личи, че целта пред столичани ще е да се преборят за място в Топ 4, което да им гарантира участие в Шампионската лига наесен.

Иначе лошата серия на "лос колочонерос“ далеч от дома продължи и в предишния кръга, когато Атлетико инкасираха четвърта загуба за последните си пет визити. Този път мадридчани отстъпиха с 2:4 на гости на Барселона.

Отсъстващи за домакините са новото попълнение Вас и Гризман.

Опитният Кике Санчес Флорес преобрази Хетафе и след като застана начело на клуба от покрайнините на столицата Хетафе бележи прогрес. За последните си 10 мача в Ла Лига "сините“ допуснаха само едно поражение, като успяха да се измъкнат и от зоната на изпадащите. В момента Хетафе е на 15-то място и е с 25 точки, което е на седем пункта от опасната зона.

В предишния кръг столичани сразиха с 3:0 у дома Леванте, за да запишат четвърти последователен домакински успех в първенството.

Аут за гостите е Абдулай.

Атлетико е в респектираща серия от 10 поредни домакински победи над Хетафе на ниво Ла Лига. За последно "дюшекчиите“ не победиха опонента у дома пред сезон 2009/10, когато отстъпиха с 0:3.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Хетафе 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хетафе (Кике Санчес Флорес)
 
Сория
   
Митрович
Дакоман
Куенка
Суарес
Максимович
Арамбари
Аленя
Оливера
Юнал
Рамирес
Суарес
Феликс
Лемар
Коке
Де Паул
Караско
Ермосо
Савич
Хименес
Йоренте
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Хетафе 2:1

  Сподели
392