Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион

Севиля – Елче
Дата: 11.02.2022 г.
Час: 22:00

Севиля пропиля пореден шанс да се доближи до лидера Реал Мадрид, след като записа трето поредно равенство в Ла Лига. В предишния кръг андалусци завършиха 0:0 на гости на Осасуна, а за капак на всичко пропуснаха дузпа в добавеното време на двубоя. Така "рохибланкос“ остават на 2-ро място и са с 47 точки, което е с шест по-малко от водача. Треньорът Хулен Лопетеги не може да разчита на Дилейни, Навас, Ламела и Сусо.

Силните изяви на Елче продължиха и вече в пет поредни кръга валенсианският клуб е без поражение, като за този период Елче записа три победи и две ремита. Преди седмица "зелено-белите“ се наложиха с 3:1 у дома над Алавес. Елче е на 14-то място и има 26 точки, като засега е на осем от опасната зона. Марконе е аут за гостите.

Прогноза: Севиля – Елче 2:1


Кадис – Селта Виго
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 15:00

Борещият се за оцеляване състав на Кадис записа 11-та загуба от началото на сезона. В предишния кръг южняците отстъпиха с 1:2 на гости на Майорка и то след обрат. Поражението остави клуба от Атлантическия бряг с 18 точки, като Кадис е на 18-та позиция и засега е на пет пункта от спасението.

Селта постигна трета поредна домакинска победа и общо четвърта за последните си шест двубоя в Примера. В предишния кръг "небесносините“ сразиха с 2:0 у дома коравия Райо Валекано. Така галисийци събраха 30 точки на сметката си и към момента са на 10-то място в подреждането.

Прогноза: Кадис – Селта Виго 1:2


Райо Валекано – Осасуна
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 19:30

Трудностите за Райо Валекано от началото на 2022 г. продължават и преди седмица "пчелите“ допуснаха четвърта загуба за последните си пет мача в първенството. Този път столичани отстъпиха с 0:2 на Селта. Поредното поражение отдалечи Райо от зона "Европа“, като в момента тимът е на 9-та позиция и е с 31 пункта. Меркеланс и Гарсия са аут.

Осасуна успя да попречи на Севиля да се доближи до върха, след като устиска нулево реми на собствен терен. Големият герой за северняците беше стражът на тима, който спаси дузпа на Ракитич в добавеното време на срещата. Така хората на Хагоба Арасате събраха 29 точки и са на 12-то място в подреждането. Барха, Аридане и Аресо са с травми за Осасуна.

Прогноза: Райо Валекано – Осасуна 3:1


Алавес – Валенсия
Дата: 13.02.2022 г.
Час: 15:00

Алавес инкасира трета поредна загуба и вече в 11 последователни кръга баските нямат победа. Този път играчите на Хосе Менилбар отстъпиха с 1:3 на гости на Елче. Напълно очаквано, тази лоша серия неминуемо се отрази на мястото в класирането на северняците и към момента "синьо-белите“ са на предпоследната 19-та позиция и имат 17 точки. Наваро е контузен.

Валенсия е без победа в Ла Лига вече в пет поредни кръга. Преди седмица "прилепите“ направиха 0:0 у дома с Реал Сосиедад. Възпитаниците на Хосе Бордалас имат 30 точки и са на 11-то място в подреждането. Силесе, Алдерете и Паулища са с травми.

Прогноза: Алавес – Валенсия 0:2


Леванте – Бетис
Дата: 13.02.2022 г.
Час: 17:15

Леванте продължава да е все така закотвен на последното 20-то място в класирането на Примера. В предишния кръг валенсианци допуснаха втора поредна и общо четвърта загуба за последните си пет мача в първенството. "Жабките“ имат незавидните 11 точки и засега са на цели 12 пункта от спасението. Мустафи продължава да е контузен за Леванте.

Коравият тим на Бетис допусна седма загуба от началото на сезона. Преди седмица "вердибланкос“ отстъпиха у дома с 0:2 от Виляреал. Въпреки поражението хората на Мануел Пелегрини запазват 3-ото си място в подреждането, като са с 40 пункта. Браво, Хоакин, Монтоя и Камараса са аут.

Прогноза: Леванте – Бетис 0:3


Реал Сосиедад – Гранада
Дата: 13.02.2022 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад направи второ поредно нулево равенство. Този път баските поделиха точките на гости на Валенсия. Така играчите на Иманол Алгуасил са на 7-ма позиция в колоната и имат 35 пункта. С травми за северняците са Баренечеа, Фернандес и Монреал.

След две поредни равенства сега Гранада е в серия от три последователни поражения. Последното от тях дойде на гости на лидера Реал Мадрид за крайното 0:1. Андалусци остават с 24 точки, като са на 16-то място в подреждането. Ариас и Лозано пропускат визитата в Сан Себастиан.

Прогноза: Реал Сосиедад – Гранада 3:2


Майорка – Атлетик Билбао
Дата: 14.02.2022 г.
Час: 22:00

След четири поредни загуби новакът Майорка записа много важен успех. В предишния кръг "пиратите“ направиха обрат у дома над един от преките конкуренти за място в Примера, в лицето на Кадис, побеждавайки съперника с 2:1. Така клубът от Балеарските острови събра 23 точки и се отдалечи на пет от зоната на изпадащите, като Майорка има и мач по-малко. Баба и Грейф са с травми за домакините.

Коравият тим на Атлетик Билбао записа втора поредна победа и общо четвърта за последните си шест мача в Ла Лига. Преди седмица баските се наложиха с 2:1 у дома над новака Еспаньол. Така възпитаниците на Марселино Гарсия Торал вече имат 34 точки и са на 8-мо място в класирането. Аут за "лъвовете“ е Нико Уилиямс.

Прогноза: Майорка – Атлетик Билбао 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
601