Барселона ще прекърши Атлетико


Н. Гавазов

Барселона ще прекърши Атлетико

Барселона - Атлетико

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 06.02.2022 г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Хесус Гил

Барселона ще посрещне Атлетико Мадрид в мач от 23-я кръг на Примера дивисион. И двата тима разочароват с представянето си и са длъжници на феновете си, така че тази среща е повод за реабилитация. Освен това и каталунци, и столичани се борят за място в Шампионска лига, което дава допълнителен заряд на сблъсъка. Извън контекста на казаното по-горе, мачовете между Барселона и Атлетико винаги са имали статут на дербита и са не по-малко горещи от традиционното Ел Класико.

"Блаугранас" успя като гост да победи в последния мач Алавес с 1:0 и по този начин продължи безпогрешната си серия до шест двубоя. В този период хората на Шави записаха три победи с минимален резултат и не успяха да се наложат над отбори като Гранада и Осасуна. Като цяло, пристигането на легендата на треньорския пост донесе някои промени, но отборът все още е далече от нивото си, което познавахме през последните 15 години. Основните проблеми на каталунците са в трудното оползотворяване на положенията за гол и неуверената игра на защитата. В момента Барселона се намира на 5-то място в таблицата за класиране, на точка зад утрешния си съперник и на 5 пункта от третия Реал Бетис.

Представянето на Атлетико също е истинска катастрофа. Шампионите имаха ужасен декември, през който загубиха и четирите си мача, включително срещу аутсайдери като Майорка и Гранада. Картината се промени от началото на годината - последваха победи срещу Райо Валекано и Валенсия, както и равенство на терена на Виляреал. Това помогна на "дюшекчиите" да се придвижат нагоре в таблицата и сега те са четвърти, на 4 пункта от третия Бетис. За защита на титлата обаче не може и да става дума - лидерът Реал Мадрид е с преднина от 14 точки.

Домакините страдат от кадрови проблеми. В лазарета са Ленгле, Умтити, Фати, Роберто, Гарсия, Балде и Депай. Гостите не могат да разчитат на Гризман и на Йоренте.

 - Последната победа на Атлетико тук е преди 22 години.

- Последните десет победи в мачовете между двата отбора са разпределени поравно - по пет.

- Два от последните 4 мача завършиха наравно.

Това ще бъде истинска битка, която е с голяма стойност и за двата отбора. Тук са заложени и гордостта на съперниците, и финансите на двата клуба с оглед на стремежа им да попаднат в Шампионска лига. Равенството изглежда много реален резултат и вероятно значителен брой почитатели на залозите ще заложат именно на него. От друга страна защитата на гостите няма нищо общо с познатата ни от последните години, което прави срещата по-трудна за "дюшекчиите" особено на фона на трибуните на "Камп Ноу". В тази връзка победа за Барселона не изглежда далече от истината, а и коефициентът от около 2.25 е повече от изкушаващ.

Прогноза: Барселона - Атлетико 2:1    

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Вас
Гименес
Савич
Хермосо
Караско
Паул
Коке
Лемар
Корея
Суарес
Гави
Люк де Йонг
Торес
Педри
Бускетс
Френки де Йонг
Алба
Пике
Араухо
Алвеш
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетико 2:1

  Сподели
544