Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе – Леванте
Дата: 04.02.2022 г.
Час: 22:00

Хетафе записа седмо реми от началото на сезона. В предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид завършиха 0:0 на гости на Реал Сосиедад. Така играчите на Кике Санчес Флорис добавиха само една точка и имат общо 22, като са на 16-то място и са на четири пункта от опасната зона. Масиас е аут за домакините.

Леванте постигна първа победа за сезона в Ла Лига едва в 20-я кръг от сезона, но преди паузата за шампионата "жабките“ отново инкасираха поражение. Този път валенсианци отстъпиха с 0:2 у дома от Кадис, който също е замесен в борбата за оцеляване. Леванте остава закотвен на последното 20-то място и има 11 точки, като засега е на девет от спасението. Моралес е наказан, а Дуарте и Мустафи са контузени.

Прогноза: Хетафе – Леванте 2:1


Елче – Алавес
Дата: 05.02.2022 г.
Час: 15:00

Елче записа четвърти пореден двубой без поражение в Примера. Валенсианци обаче не успяха да постигнат трети последователен успех и дори могат да съжаляват, тъй като пропиляха аванс от двата гола при гостуването си на лидера Реал Мадрид за крайното 2:2. Елче е 15-ти и има 23 точки, като засега се бавно се отдалечава от зоната на изпадащите. Марконе, Моренте, Бигас и Роко са с травми за домакините.

Алавес е все така активно замесен в борбата за оцеляване в Ла Лига. Баските нямат победи вече в 10 поредни мача, като за тази поредица от двубои северняците записаха четири ремита и шест загуби. В предишния кръг "синьо-белите“ отстъпиха с 0:1 у дома от Барселона след гол в края. Алавес е на предпоследното 19-то място и е със 17 точки. Наваро е аут.

Прогноза: Елче – Алавес 1:0


Майорка – Кадис
Дата: 05.02.2022 г.
Час: 17:15

Новакът Майорка инкасира четвърта поредна загуба и вече в пет последователни кръга "пиратите“ нямат победа. Този път съставът от Балеарските острови отстъпи с 0:3 на гости на Виляреал и в момента Майорка е непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки спасителното 17-то място, с актив от 20 точки. Русо е наказан, а Баба е контузен.

Борещият се за оцеляване Кадис записа едва трета победа от началото на сезона. Преди почивката в Ла Лига "лос амарийос“ сразиха с 2:0 като гост Леванте. Кадис продължава да е под чертата, като е на 18-то място и има 18 пункта, с два по-малко от предстоящия опонент. Фали е наказан, а Переа е контузен.

Прогноза: Майорка – Кадис 1:1


Селта Виго – Райо Валекано
Дата: 05.02.2022 г.
Час: 19:30

Селта пропиля преднина от два гола при гостуването си на устремилия се към лидерската позиция състав на Севиля, а двубоят помежду им завърши 2:2. Галисийци се намират на 12-ото място и са с 27 точки. Добрите новини за "небесносините“ са, че няма отсъстващи играчи.

Безупречната серия на новака Райо Валекано у дома приключи в предишния кръг, когато "пчелите“ допуснаха първа загуба на собствен терен. Столичани отстъпиха с 0:1 от Атлетик Билбао и остават с 31 точки, като засега са на 8-мо място в подреждането. Меркеланс е аут.

Прогноза: Селта Виго – Райо Валекано 2:2


Осасуна – Севиля
Дата: 05.02.2022 г.
Час: 22:00

Осасуна записа първа победа като гост от шест визити насам. Преди паузата в Примера северняците се наложиха с 2:0 на гости на Гранада. Възпитаниците на Хагоба Арасате са 11-ти и имат 28 точки. Видал е наказан, а Ойер, Торо и Ернандес са аут.

Севиля отново пропусна да се доближи максимално до лидера Реал Мадрид. В предишния кръг андалусци записаха второ поредно равенство, като този път "рохибланкос“ направиха 2:2 у дома със Селта, след като им се наложи да наваксват пасив от два гола. Така играчите на Хулен Лопетеги имат 46 точки и са на 2-ро място в подреждането, но изостават на четири пункта от Реал Мадрид. Гомес, Дилейни, Ламела, Навас и Сусо са с травми.

Прогноза: Осасуна – Севиля 0:2


Валенсия – Реал Сосиедад
Дата: 06.02.2022 г.
Час: 15:00

Валенсия инкасира трета загуба за последните си четири мача в Ла Лига. В предишния кръг "прилепите“ допуснаха драматичен обрат от 2:0 до 2:3 при гостуването си на Атлетико Мадрид. До последната минута на двубоя "лос че“ водеха в резултата, но допуснаха две попадения в добавеното време. Така селекцията на Хосе Бордалас са 10-ти и имат 29 точки. Алдерете, Силесен и Паулища са с контузии.

Реал Сосиедад записа равенство при домакинството си на Хетафе за крайното 0:0. Ремито попречи на баските да съберат ценни точки в оспорваната битка за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен. В момента северняците са 6-ти и имат 34 точки. Треньорът Иманол Алгуасил не може да разчита на Цубименди, Баренечеа и Монреал.

Прогноза: Валенсия – Реал Сосиедад 1:1


Бетис – Виляреал
Дата: 06.02.2022 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Бетис записа втора поредна победа и общо 12-та до момента, като и в този двубой севилци вкараха цели четири гола в противниковата врата. Този път играчите на Мануел Пелегрини разбиха с 4:1 като гости новака Еспаньол. Южняците продължават да са на 3-то място и имат 40 точки. Браво и Монтоя са аут за "зелено-белите“.

Виляреал постигна осма победа до момента, след като в предишния кръг "жълтата подводница“ не се затрудни у дома срещу новака Майорка за крайното 3:0. Възпитаниците на Унай Емери дадоха заявка, че ще се борят за място в европейските клубни турнири, а целта им е Топ 4, въпреки сериозната конкуренция. В момента Виляреал е на 7-мо място и има 32 точки. Пино, Морено, Фойт, Коклен и Алкасер са с контузии.

Прогноза: Бетис – Виляреал 3:2


Атлетик Билбао – Еспаньол
Дата: 07.02.2022 г.
Час: 22:00

Коравият тим на Атлетик Билбао постигна седма победа до момента и в предишния кръг баските станаха първият тим, който успя да спечели на гости на новака Райо Валекано през сезона за крайното 1:0. "Лъвовете“ са 9-ти имат 31 точки, като продължават да се борят за място в зона "Европа“. Наставникът Марселино Гарсия Торал не може да разчита на Сансет, Венседор и Виялибре.

Новакът Еспаньол допусна девета загуба, след като в предишния кръг "папагалчетата“ бяха разбити у дома за крайното 1:4 срещу Бетис. Поражението остави каталунците с 27 точки и са на 13-та позиция в колоната. Раул Де Томас е наказан за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Еспаньол 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
544