Реал Мадрид измъкна равенството срещу Елче (видео)


Н. Гавазов

Реал Мадрид измъкна равенството срещу Елче (видео)

Реал Мадрид успя да избяга от загуба от Елче на свой терен. Срещата от 22-я кръг на Примера дивисион завърши при резултат 2:2.

Още в 24-та минута гостите бяха принудени да направят смяна, тъй като Тете Моренте се контузи и бе заменен от Фидел. Девет минути по-късно отборът на Карло Анчелоти получи дузпа, след като Винисиус Жуниор бе съборен в наказателното поле на гостите. Карим Бензема обаче пропусна за първи път за Реал Мадрид.

След това в 42-ата минута гостите поведоха - Йохан Мохика подаде на Фидел по левия фланг, след което той центрира към наказателното поле, а от вратарската линия  Лукас Бойе порази вратата на Тибо Куртоа.

В началото на второто полувреме Реал можеше да получи право на втора дузпа, когато Еден Азар падна в чуждо наказателно поле. Съдията първо посочи точката, но след като изгледа видеоповторението, промени решението си и отмени дузпата.

Хората на Карло Анчелоти се опитваха да създават положения пред вратата на съперника и понякога стигаха до опасни ситуации, но топката не искаше да влетя във вратата на Елче. В 76-ата минута последва още един шокиращ момент за феновете на "бланкосите" - Бойе преодоля двама играчи на Реал Мадрид и даде топката в дясната част на наказателното поле, откъдето Милия стреля право във вратата, удвоявайки предимство на гостите.

Пет минути по-късно Реал все пак получи правото на втора дузпа. След пас от корнер топката засече ръката на Милия и след гледане на повторението бе отсъдена дузпа по системата VAR. Този път Лука Модрич се зае с работат и хърватинът не разочарова - 1:2.

Това обаче не беше всичко. Още в добавеното време Винисиус Жуниор от левия фланг подаде по вратарската линия, откъдето Милитао с глава вкара топката в мрежата - 2:2!

След 22 мача Реал има 50 точки и е начело в класирането на Ла Лига, пред Севиля с 46 точки. Елче има 23 точки и е на 15-то място.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
451